Hello Panie i Panowie. Polecacie jakiś przyjemne, ciche miejscówki, do 4h autem od Krakowa na wypad weekendowy? Raczej interesują mnie miejsca w miarę nieoblegane i bez infrastruktury - rozważam Bieszczady albo Tatry Niskie na Słowacji, ale pomyślałem, że zapytam.
@GaiusBaltar: Bieszczady - możemy polecić Zagrodę Magija (tu masz ich stronę http://zagrodamagija.pl/ ). Bardzo fajna spokojna miejscówka, dobre jedzenie, ruska bania i sporo atrakcji wokół.
@PrzekraczajacGranice: Dzięki, właśnie sprawdzam. Pozwoliłem sobie przejrzeć waszą stronę, trochę zazdroszczę wielu ciekawych miejsc, które sam mam na liście "must see".
Przy okazji zapytam - znacie w Bieszczadach jakieś bezdroża/odludzia, które można by legalnie przejeździć terenówką, bez niszczenia przyrody i zbytniego przeszkadzania miejscowym?
@GaiusBaltar: Dziękujemy :) Niestety nie mamy informacji o możliwościach poruszania się samochodem terenowym po Bieszczadzkich bezdrożach. Na pewno musisz jednak uważać, gdyż większość terenów w tamtym rejonie, ze względu na swoje walory naturalne, podlega najróżniejszym rodzajom ochrony.
@PrzekraczajacGranice: Tak, właśnie dlatego pytam. Nawet nie myślę o zbliżaniu się do Parku Narodowego, parków krajobrazowych czy terenów lasów państwowych. Wiem jedynie, że jest tam sporo zwykłych dróg gminnych, w pełni legalnych, ale po prostu nieużywanych i prowadzących donikąd, idealnie nadających się na tego typu turystykę.
Pomyślcie sobie, że mamy teraz tylko cyfrowy pieniądz i pada system lub jest awaria związana z siecią energetyczną. Nie zapłacicie na allegro albo w xkomie za swoje zakupy xD Już u wielu osób jest panika, a to tylko #!$%@? system płatniczy zdechł na kilkadziesiąt minut xD
Rosja? Proszę Cię NATO ich rozjedzie, Rosja strzela z karabinów z 1 wojny światowej nie dadzą rady ( ͡°͜ʖ͡°) póki co to Rosja rucha całą Europę w dupę wielkim czerwonym siusiakiem, a wy nadal wierzycie w wielką zachodnią Europę i NATO? #wojna #ukraina #rosja
#gory #bieszczady #turystyka #pytanie
Przy okazji zapytam - znacie w Bieszczadach jakieś bezdroża/odludzia, które można by legalnie przejeździć terenówką, bez niszczenia przyrody i zbytniego przeszkadzania miejscowym?
Komentarz usunięty przez autora