Wpis z mikrobloga

Do pompy c.o dostaje mi się woda. Nie wiem za bardzo jak, ale chyba przez o miejsce gdzie od silnika wychodzi ten trzpień na którym jest turbina. Da się to jakoś rozmontować i naprawić? Nazwy nie pamiętam, turbina wygląda jakby była zamontowana na wcisk, trochę pochodzi i woda wylewa się w miejscu przełącznika, czyli od środka włazi.

#majsterkowanie #ogrzewanie
  • 7
@Silikon: Dzięki wielkie, bo kombinuje z tym już któryś dzień. Myślałem że tam jakaś uszczelka jest. To może zamarzło i się popsuło, albo jest tak wytyrane. Miałem naprawić mały układ z grzejnikiem i pompą, lało się prawie z każdego łączenia, nie wiem czy skręcał to jakiś debil, czy się rozszczelniło przez mróz.
@szymciak: Też tak myślałem ale ten wirnik jest jakby na wcisk wpakowany, a nawet jakbym go ściągnął to reszta zabudowana. Działać działa, mimo że całe uzwojenie było pod wodą kilka razy, aż zaczynało się wylewać z przełącznika. Jak się nie kręciła to nie przeciekała.
@szymciak: Nie mam jej w domu, doraźnie tylko próbuje taki mały układ z nagrzewnicą w pracy naprawić, sprawdzić. Lało się tam ze wszystkich stron, nie wiem kto to robił, zanim doszedłem że z pompą jest coś nie tak to trochę tam podłubałem.