Aktywne Wpisy
WykopowyInterlokutor +413
Sylwia Peretti życzy synowi, który zabił 3 osoby "wszystkiego najlepszego" i nazywa go "Aniołem"
#peretti #polska #wypadek #wypadki #rakcontent #patologiazmiasta
#peretti #polska #wypadek #wypadki #rakcontent #patologiazmiasta
pieczarrra +151
Patrzycie na umierającego kotka. Ma 15 lat, dwa miesiące temu miał wyciętego guza obok dupki. Okazało się, że ma drugiego, nieoperacyjnego w bebeszkach. Straszne schudł i zmizerniał. Czuje się dobrze, ale wiem, że to kwestia miesiąca, może paru.
Antek, bo tak ma imię, jest u mojej mamy. Ale po tym jak musiała uśpić pierwszego kota, którego miałyśmy, teraz ja będę musiała to zrobić.
Z jednej strony nie wyobrażam tego sobie, ale z
Antek, bo tak ma imię, jest u mojej mamy. Ale po tym jak musiała uśpić pierwszego kota, którego miałyśmy, teraz ja będę musiała to zrobić.
Z jednej strony nie wyobrażam tego sobie, ale z
OK, zacząłem bawić się zestawem blanków które dostałem gratis do klawiatury kupionej na allegro(blanki to szaraki na systemowe, białe na spację, literki i numerki, czerwony escape, i błękitny enter.
Wiem ze fajnie by to wyglądało gdybym zmienił wszystko(łącznie z literkami, znaczkami i cyferkami, ale nie potrafię pisać bezwzrokowo, a teraz z tymi czarnymi to tak sobie wygląda. Może ktoś się chce zamienić?:) Szukam białych, najlepiej z literkami/numerkami z frontu, a nie klasycznie od góry:)
coś w tym stylu, najlepiej z przezroczystymi literkami,
coś jak to https://i.ebayimg.com/images/g/5ZMAAOSwGwlaR5p1/s-l1600.jpg
mogą być tez bardzo jasno szare...
ale serio, wiem ze raczej nikt nie ma na zamianę, wiec postanowiłem wziąć coś z niemieckiego Amazonu, Czemu? Bo nowy lapek HP ma wejście na kensington nanosaver(dwa razy mniejsze), czyli zamiast linki za 20 zł, muszę kupić na allegro za 250-300, znalazłem na niemieckim Amazonie za 20 euro, ale nigdy tam nie zmawiałem, wiec nie wiem co i jak, mniejsza z tym, chodzi mi bardziej o to, że chcę, by w wyszukiwarce wyskoczyły mi klawisze(keycaps), bo chcę domówić, skoro już płace za transport(a może uzbieram do darmowej wysyłki:)).
Wiem że jak wpisuje Keycaps, to wyskakuje sporo wyników, ale myślę ze użycie niemieckiego słowa wyrzuci więcej wyników (wszystkie?). Translator google mówi na keycap: Tastenkappe, a na keycaps: Tastenkappen, to chyba wystarczy? Czy jest jakieś bardziej uniwersalne słowo określające klawisze klawiatury?
PS
Może sobie coś zrobię z tymi białymi blankami literowymi? W aukcji z której kupiłem klawiaturę opisane są jako pbt blank https://i.imgur.com/DpZE8Eb.jpg
PBT to chyba materiał? Rodzaj plastiku, często używany we frazie PBT double injection? Chodzi mi o to że trochę kiedyś malowałem, mam wszelkiego typu rozpuchole, malutkie pędzelki, może bym sobie zrobił naprawdę "customowe" klawisze z tych blanków, malując rozpucholem literki, tak by zrobiły się przezroczyste, ewentualnie może bym namalował te literki specjalną farbą akrylową, która nie schodzi z plastiku, ewentualnie wymalować literki rozpucholem na przezroczysto i zrobić im obwódki z czarnej farby, to by fajnie wyglądało, może ktoś wie czy te klawisze są podatne na wymywanie rozpuszczalnikiem(jeśli tak, to jakim)?
Dzięki