Wpis z mikrobloga

@adam2a: Inflacja obecnie jest jakiejś śmiesznej wartości.

przeczytaj sobie źródło z Forbes, gdzie przewidują inflację na poziomie, o zgrozo, 3,4-3,5%.

https://www.forbes.pl/gospodarka/inflacja-w-polsce-prognozy-na-przyszly/3rb0yh8

Ale i tak znajdą się wykopki używające jakiejś wyimaginowanej hiperinflacji jako argumentu. Potem wojownicy opozycji się dziwią, że PiS zdobywa większość, bo ich dyrdymały o chlebie za 20 złotych są wyśmiewane przez nawet najmniej rozgarniętych wyborców.
a wiesz że te 3.5 mają byc na początku 2020 a płaca ma być podniesiona do 4 tysięcy do 2023?

@Jo_chca: Tak jak 500+ miało spowodować kosmiczne bezrobocie, a jak wprowadzili to bezrobocie jeszcze bardziej spadło.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rimfire: Kwestia inflacji związanej z podniesiem płacy minimalnej ma jakieś logiczne uzasadnienie i jest według ekonomistów jest niewiadomą
Tak jak 500+ miało spowodować kosmiczne bezrobocie, a jak wprowadzili to bezrobocie jeszcze bardziej spadło.

@Rimfire: Nie. Miało spowodować spadek wskaźnika aktywności zawodowej wśród kobiet. No i spowodowało.
spadek wskaźnika aktywności zawodowej wśród kobiet

@adam2a: Na wykopie pełno było wysrywów o tym jak patusy nagle przestaną pracować. Nagle z Sebów pracujących za najniższą przechodzących na bezrobocie bo mają bombelki z konkubiną wersja zmieniła się na aktywność zawodową wśród kobiet. Aha.

Nie bronię w żaden sposób PiSu. Chodzi mi o te urojone spekulacje i bzdurne argumenty wojowników opozycji, które nie mają żadnego oparcia w rzeczywistości (jak ten bochenek chleba za
Na wykopie pełno było wysrywów o tym jak patusy nagle przestaną pracować.

@Rimfire: Proponuję nie czerpać wiedzy o świecie z wykopu.

Nie bronię w żaden sposób PiSu. Chodzi mi o te urojone spekulacje i bzdurne argumenty wojowników opozycji, które nie mają żadnego oparcia w rzeczywistości (jak ten bochenek chleba za 20 złotych) i są wręcz żenujące.

@Rimfire: Ale opozycja miała rację, nieważne jak ty to odbierasz. 500+ spowodował spadek zawodowej
źródło: comment_XsOn6qszZdcIPJV8iNzPw9ViPN1YdJtp.jpg
@adam2a: A Ty dalej swoje. Na Wykopie było oburzenie, że nagle będzie plaga bezrobotnych Sebów i Karyn, i bezrobocie wystrzeli w górę. Nic takiego się nie stało. Obecnie jest straszenie "drugą Wenezuelą" i jakąś wyimaginowaną hiperinflacją, która już rzekomo uderzyła w nasz naród na początku tego roku. Realna inflacja jest w okolicach 3%.

W pewnym momencie będzie jakiś konkretny, nieurojony argument, a wszyscy i tak będą mieli Was w dupie, bo
@adam2a: Ale... ale... przecież jesteś jakimś bordo użytkownikiem z Wykopu, który umieszcza wpis na Wykopie. Ja się do niego odnoszę. W jakim stopniu akurat Twój wpis jest inny od wpisów wykopków, które deprecjonujesz?
@Rimfire: Który mój wpis? Ta satyra ze zdjęciem Kaczyńskiego? Miło, że potraktowałeś to jako przyczynek o dyskusji o rzeczywistości. Tyle, że wykop to nie jest rzeczywistość. Wykop to wykop. Jak piszesz, że "widziałem na wykopie, że... opozycja... PiS" to nie jest żaden argument ani opozycji, ani o PiSie, ani o ekonomii, ani o niczym.

Jak chcesz sobie porozmawiać o tym jak wygląda wykop to rozmawiaj. Ale ja nie mam żadnego obowiązku
@Rimfire: Weź się trzymaj jego tematu chociaż. To jest komentarz do zapowiadanej podwyżki, która jeszcze nie miała miejsca. Chwilę temu pisałeś coś o 500+.

No ale jest progres. Przyczepiasz się chociaż do czegoś co ja osobiście napisałem, a nie ogół wykopu.
@adam2a: Przecież sam się odniosłeś do tych wpisów ogółu

mówiliście, że inflacja rośnie

Gdy ja się odniosłem do tych samych adresatów, to mnie krytykujesz. XD

A screen odnośnie Twojej aktywności na Wykopie, która sprawia wrażenie wręcz obsesyjnej na punkcie krytyki PiSu.
@Rimfire: Jeszcze raz, powoli - płaca minimalna jeszcze skokowo nie wzrosła. Jak nie rozumiesz, że to są prognozy których z tego prostego w ogóle nie można oceniać przez porównanie ze stanem faktycznym... no to ja wysiadam. EOT.
@adam2a: Według twojego profilu dodałeś 152 wpisy otagowane #bekazpisu także albo masz obsesję na punkcie tej partii, albo działasz na jej szkodę. Mnie to nie obchodzi. Natomiast twierdząc

Ty sobie komentuj co się dzieje na wykopie, ja będę komentował rzeczywistość

będąc jednym z czołowych polit-spamerów opozycji na tym portalu co najmniej się ośmieszasz. Pozdrawiam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)