Aktywne Wpisy
Bergi +102
Siema, prowadzę badania do pracy magisterskiej - dlatego potrzebuję waszych odpowiedzi.
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
MrMas +366
Co Mirki myślą o zarobkach dla młodego człowieka 23 lata bez wykształcenia wyższego. Praca polega na poruszaniu się samochodem na terenie trójmiasta i serwisowaniu urządzeń według gotowych procedur, większość czasu spędza się za kółkiem.
Osoba ta dostaje 3200 na rękę na umowie zlecenie , do dyspozycji ma nowy samochód segmentu B ( może korzystać prywatnie ile chce bez żadnych opłat) do tego służbowy nowy laptop oraz telefon służbowy.
Nie ma obowiązku aby pracował w danych godzinach. Może wybierać godziny pracy ważne aby zadania były wykonane na czas.
Premie zależnie od tego jak układa się miesiąc w ciągu ostatnich 8 miesięcy najwyższa 1000zł najmniejsza 400 i nigdy nie było miesiąca bez premii, średnio około 600zł więc tak naprawdę ma 3800 na rękę.
Praca od poniedziałku do piątku każdy weekend jest wolny. Praca średnio zajmuje 8-9 godzin dziennie ale czasami w środku tygodnia znajduje się jeden dzień gdzie nie musi ruszać się z domu.
Czy to jest uczciwa płaca, czy taka osoba może czuć się poszkodowana? Gdy wystawiłem ogłoszenie o pracę z gołą informacją o płacy bez żadnych premii dostałem masę CV ale zdarzyło się tak, że to mój znajomy wysłał jedno CV.
Mam wrażenie, że cały czas mu coś nie pasuje jeśli chodzi o te pieniądze, umowa jest podpisana na daną kwotę, otrzymuje więcej i dalej ma pretensje. Rozważam zwolnienie tego człowieka ale może to ja się mylę i w Gdańsku zarabia się więcej?
#gdansk #trojmiasto
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
Czy te pieniądze są uczciwe?
Myślę, że w największych miastach jak trójmiasto zarobki w tego typu pracach są nieco wyższe. 3200 netto mogłoby być np. w Szczecinie.
Pamiętaj, że jakich zarobków nie zaoferujesz zawsze się ktoś zgłosi, tylko gdy zarobki będą niższe od rynkowych to zgłosi się więcej kandydatów, którzy będą planować cię
Komentarz usunięty przez autora
Pracuje dobrze ale to ciągłe upominanie się o większe pieniądze mimo przedstawienia kwestii tak, że ma podstawę te 3200 + premie co miesiąc gdy premia jest niższa ciągle mówi, że mu mało.
Zatrudnienie tego pracownika kosztuje dużo pieniędzy a skoro zainteresowanie przy ofercie pracy za równo 3000 było tak duże, że w ciągu 3 dni dostałem z 80CV gdzie byli tam ludzie z wyższym wykształceniem np. matematycznym czy informatycznym
Wydaje mi się, że jakbyś zaproponował najniższą krajową to też byś pewnie dostał z 10-20 cv, tylko miałbyś wśród tych ludzi wielu, którzy liczyliby po prostu na oszukanie cię w jakiś sposób.
Pracownika nie interesują twoje koszty, czy dokładasz itd., nie partycypuje w zyskach, nie partycypuje w stratach. W takich warunkach jak są, to normalne, że większość ludzi narzeka na zarobki. Pensje dla ludzi, którzy muszą się wysilić i coś
Księgowa uważa, że nie ma tutaj miejsca na UOP ze względu na charakter pracy. Nie kłóciłem się z nią o to ale nie chodzi tutaj o oszczędność.
Jeśli chodzi o urlop to nie ma żadnego problemu, w wakacje chciał wyjechać na tydzień czasu to miał ten tydzień normalnie płatny.
Traktuje go tak jak sam bym chciał być traktowany jednak odczuwam dyskomfort ze względu na te żądania i upominanie