Aktywne Wpisy

KuKumber +2270
Panie prezesie NIEEEEEEE !!
#bekazpisu
#bekazpisu

Widzę na X, że coraz więcej osób nawet mocno apolitycznych jest zaniepokojonych tym co się aktualnie dzieje w kraju. Bajeczką o sprzątaniu katastrofy po PISie w nieskończoność grać nie można.
Osobiście nie jestem specjalnie zdziwiony, czego można oczekiwać po kolesiu który na zachodzie nazywany jest zastępcą Merkel. Wykop też kiedyś się otrząśnie jak zauważy że nie tylko Matecki sceptycznie ocenia aktualne decyzje rządu.
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #takaprawda #4konserwy #sejm #atom #cpk #polityka
Osobiście nie jestem specjalnie zdziwiony, czego można oczekiwać po kolesiu który na zachodzie nazywany jest zastępcą Merkel. Wykop też kiedyś się otrząśnie jak zauważy że nie tylko Matecki sceptycznie ocenia aktualne decyzje rządu.
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #takaprawda #4konserwy #sejm #atom #cpk #polityka
źródło: IMG_6447
Pobierz

źródło: comment_piMyhwYKGRp4JdXGet2gJ8uWrt5bwIbI.jpg
Pobierzźródło: comment_NM14yEgc0RD7sLRWDmLGV6xwdSwMdq1D.jpg
Pobierz@majsterV2: To musiała być jakaś bardzo droga wersja. Tanie zawsze były na zasilaczu beztransforamtorowym, identycznym jak ten. Podczas ładowania na akumulatorze może być potencjał sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wypokowy_expert: Jaki potencjał sieci?
źródło: comment_8IKkWkohGe1z48WdmEYzqh4NP0P6GIHa.jpg
Pobierz@majsterV2: Na "+" 300VDC baterii, na "-" baterii 295VDC tak bardzo mocno upraszczając ogólnie faza przepuszczona przez mostek prostowniczy, napięcia względem punktu neutralnego instalacji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak jest podłączone do sieci nie kłaść rąk do środka. Jak przerabiasz, to nic metalowego ze środka nie może wychodzić na zewnątrz.
W czasie ładowania włączyłem diody i nic się z nimi nie działo; tak samo świeciły.
@majsterV2: Bo napięcie na akumulatorze jest w granicach tych 5V, dopiero różnica napięć pomiędzy tą latarką a "ziemią" jest niebezpieczna, bo kopnie tak samo mocno jak wsadzenie gwoździa do gniazdka.
Ewentualnie może być problem z jakaś czułą elektroniką, ale tego to już Ci nie powiem.