Wpis z mikrobloga

to jakim chujem serowy jak z ziemnioka i marchewki


@Kujawy: dzięki płatkom drożdżowym, które nadają taki serowy smak. sam robiłem kilka razy i bardzo mi smakował chociaż jednoczesnie nie ma się co oszukiwać, że dowolny sos serowy można tym zastąpić. Jeśli używasz do robienia sosu serowego jakiegoś najtańszego sera żółtego to wersja wegańska może być dostatecznie dobra (albo nawet lepsza dx), ale jeśli łądujesz jakieś droższe sery o bardziej wyrazistych
  • Odpowiedz
@Romesh a płatki drożdżowe nie dają sztucznego posmaku w tym sosie? Robiłam jakiś czas temu sos serowo-pieczarkowy właśnie z płatków drożdżowych i niestety nie dało się go jeść. Miał taki szcztuczno-zatęchły aromat.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
od razu mówię do fanatyków sera że to nie ma w smaku nic wspólnego z serem, pamiętam jak mnie chciał w------ć jeden weganin i mi to dał a ja mu powiedziałem kiedy serowy sos przyniesie też, a nie jakiś bobovit to ten posmutniał bo myślał że się nie skapne xD

Całkiem smaczne ale żeby go z serowym nie rozróżnić to chyba tylko wtedy jak ktoś całe życie jadł ser salami/morski za 13,99
  • Odpowiedz