Aktywne Wpisy

mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z moją dziewczyną. Mieszkamy już razem od roku sami. Ona jest dosyć zżyta z rodziną (co jest okej) ale wychodzi ostatnio tak że co tydzień w weekend jest jakaś okazja żeby jechać odwiedzić jej rodziców. A to grill, a to komunia, a to na kawkę. Problem jednak w tym że moje sygnalizowanie że np. nie mam ochoty któryś tydzień z rzędu jechać w sobote/niedziele na pol
Mam problem z moją dziewczyną. Mieszkamy już razem od roku sami. Ona jest dosyć zżyta z rodziną (co jest okej) ale wychodzi ostatnio tak że co tydzień w weekend jest jakaś okazja żeby jechać odwiedzić jej rodziców. A to grill, a to komunia, a to na kawkę. Problem jednak w tym że moje sygnalizowanie że np. nie mam ochoty któryś tydzień z rzędu jechać w sobote/niedziele na pol

Nie jestem mistrzynią pisania o sobie, ale potrzymaj mi piwko. Jeśli dynamiczność to spectrum to jestem raczej po środku. Zyskuje przy bliższym poznaniu obiecuję!
Można mieć ze mną vibe jak z dobrym ziomkiem co jest plusem lub minusem zależy jak na to spojrzeć xD. Hobby mam raczej niesprzyjające poznawaniu ludzi i jestem domową koteczką. Robótki ręczne to serio kocham (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Idealnie jeśli masz grupkę znajomych chętną przygarnąć jedną
Można mieć ze mną vibe jak z dobrym ziomkiem co jest plusem lub minusem zależy jak na to spojrzeć xD. Hobby mam raczej niesprzyjające poznawaniu ludzi i jestem domową koteczką. Robótki ręczne to serio kocham (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Idealnie jeśli masz grupkę znajomych chętną przygarnąć jedną

Mirki. Chcę ogarnąć ograniczenia dla grup. Robiłem wszystko zgodnie z poradnikiem na stronie pasjainformatyki. Wprowadziłem ograniczenia dostępu do panelu sterowania i blokadę zmiany tapety. Zrobiłem gpupdate /forece. Mimo to, każdy użytkownik po zalogowaniu ma dostęp do tych zablokowanych opcji.
Ktoś podpowie na czym polega knyf, że nie działa?
W Zarządzanie zasadami zrobiłem nową grupę - Inf_konta. W tej grupie jest link do zasady "Ograniczenia". Te "ograniczenia" po zedytowaniu mają właśnie wyłączony dostęp do CP i zmianę tapety pulpitu.
"Ograniczenia" są filtrowane według użytkowników, których dodaję ręcznie.
Mimo to, po zalogowaniu ci użytkownicy z listy "Ograniczenia" mają dostęp do tego, do czego nie powinni mieć.
Być może to kwestia loopback procesing - to serwer terminali?
@Koliat: ja jestem zielonka w tych kwestiach, Windows Server 2012 xD
Co do odczekania czasu, nawet po 3 dniach użytkownikom nie uaktualniły się zasady :V
@kosti9191: 'Zasada' powinna być przypięta do OU a nie do grupy. Nie pamiętam czy to są 'ograniczenia' ustawiane dla użytkowników czy dla komputerów, w każdym razie powinna być przypięta do OU z odpowiednimi obiektami.
źródło: comment_CjyqlZZKCBcHxDNx7OGVRLydJm0LlVhc.jpg
Pobierzwyświetl linki w : cały las
Filtrowanie zabezpieczeń: Użytkownicy których dodałem ręcznie i są w w OU "Informatyka-konta"
źródło: comment_owY1nGbB1yC2CIzFTsdYR0VnAVixrMbg.jpg
Pobierzźródło: comment_8gVosLMGhfsdqgzL0XBfKfMaYKO7Gras.jpg
Pobierz