Wpis z mikrobloga

Nie sądziłem, że będzie takie zainteresowanie tortem #fortnite, o którym wczoraj pisałem :). Tort już wydany, więc mogę wrzucić fotkę. Z perspektywy czasu niektóre rzeczy można by zrobić inaczej, ale i tak chyba wyszło całkiem spoko. Na górze jest nadruk pokazujący całą nową mapę, która stała się dostępna dosłownie kilka dni temu, więc można powiedzieć, że tort jest na czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°).

PS. W poprzednim poście nie zaznaczyłem tego dość dobitnie - tort wykonywała żona, ja zajmowałem się zbieraniem materiałów, projektowaniem i wydrukiem mapy itp. Wcześniej robiliśmy m.in. tort z Minecrafta.

#tort #cukiernia #lenapiecze #konin
Pobierz maver - Nie sądziłem, że będzie takie zainteresowanie tortem #fortnite, o którym wczo...
źródło: comment_grYfqHAMzBYzQDDlpk8P1fblPJzXcdGd.jpg
  • 46
@Re-volt: Mapka jest nadrukiem na papierze cukrowym przy użyciu tuszy jadalnych. Są drukarki, które są przystosowane do pracy z takimi tuszami, oprócz tego nie różnią się od zwyczajnej drukarki biurowej. Są też plotery które mogą drukować takimi tuszami na prawie każdej powierzchni, ale są bardzo drogie.
@mmenelica: zdaję sobie sprawę że to nie jakieś dzieło sztuki, ale o to tu chodzi, że ma się spodobać dzieciakowi, nie dorosłym. Dorosłym ma przede wszystkim smakować, a o to już zadbała żona, bo jej torty smakują zawsze zajebiście ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@TheBloody: Czemu co pół roku? Ten tort jest dla innej osoby niż poprzedni z Minecrafta. Żona ma pracownię cukierniczą więc co jakiś czas wrzucam co ciekawsze wykonania, szczególnie, jeśli brałem w nich udział :).
@K_eM1: No właśnie dotychczas były tylko sezony (było ich 10), natomiast w tym tygodniu gra przeszła sporą metamorfozę i nazwali to "Rozdział 2", stąd taki napis ( ͡° ͜ʖ ͡°)