Wpis z mikrobloga

Wykopki nie byłem 10 lat u lekarza. Chciałbym sobie taki przegląd zrobić. Zaczynam od badania krwi. Czy taki zestaw jak poniżej jest ok, czy coś dorzucić? #medycyna

morfologia (25 parametrów)
OB
ogólna analiza moczu
jonogram (sód, potas, chlorki)
TSH
lipidogram (cholesterol całkowity, cholesterol HDL, cholesterol LDL, trójglicerydy)
glukoza
kwas moczowy
kreatynina
ALT
AST
GGTP
mocznik
żelazo
  • 16
  • Odpowiedz
@Vekkja nie każdy jest pracownikiem ochrony zdrowia to raz. Dwa op też nie jest. Trzy nie obchodzi mnie że masz za darmo czy może dopłacają i bynajmniej bólu dupy nie dostanę. Typowe podejście "pracownika ochrony zdrowia" :) Pokaż mi, gdzie zwykłemu obywatelowi (którym też jest OP) zrobią powyższe badania za 20zł to ucichnę. Nie chodzi tu o znajomości i cwaniactwo. Wchodzisz, oddajesz krew i mocz i płacisz.
  • Odpowiedz
@Vekkja hahaha typowe zachowanie ludzi bez dowodów na swoje wypociny "u mnie jezd za 20 złoty" Tak jak pisałem, dajesz dowód w postaci paragonu czy cennika a ja dziękuję uprzejmie i kończę. Nie, lepiej usunąć wpisy i ściemniać że u Ciebie 20zł DLA ZWYKŁEGO CZŁOWIEKA.

Przejrzałem większość punktów w Gdańsku i w Twojej "BRUSIE" pakiet podstawowych badań jak na pic rel. Dziękuję, zamykam przewód, bo szkoda słów.
kurlapejter - @Vekkja hahaha typowe zachowanie ludzi bez dowodów na swoje wypociny "u...

źródło: comment_LIerKLxvADx1QHxqZKAVIyydkMCF2cyh.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz