Wpis z mikrobloga

Hej @allegro_pl czy jeśli kupiłem bezpośrednio od Was produkt i okazało się, że jest on niesprawny to przysługuje mi wymiana w ramach rękojmi? Dokładniej chodzi mi o konsole PS4 z niedzielnej promocji smart week. Konsola niestety zawiesza się co chwilę podczas grania i jedyne co pomaga to wymuszenie wyłączenia poprzez przytrzymanie przycisku power przez kilka sekund.
  • 5
@Jestem_Tutaj: właśnie zrobiłem to wczoraj, ale dostałem odpowiedź, raczej standardową typu kopiuj-wklej i w niej był taki fragment "Proszę pamiętać, że w pierwszej kolejności możemy dokonać naprawy bądź wymiany towaru". Niestety na dalsze pytania nie doczekałem się jeszcze odpowiedzi. Nie ukrywam, że kupując nową konsolę chciałbym mieć ją rzeczywiście nową, a nie po naprawie.
@allegro_pl: tyle, że w wiadomości zaznaczyłem, że chcę skorzystać z rękojmi, bo jako klient mam wybór co wolę - gwarancję, czy rękojmie i właśnie wybrałem to drugie. Z tego tytułu też chcę wymienić towar na nowy, bo skoro kupuje nową konsolę to chcę ją rzeczywiście nową, a nie naprawianą.