Wpis z mikrobloga

Mireczki, jestem załamany...

... kupiłem zestaw kamer tego typu
i o ile jakość samych kamer jest bardzo dobra, o tyle jakakolwiek obsługa tego to masakara - aplikacja na telefon jest praktycznie nieużywalna (zabugowana, nie działa prawidłowo praktycznie większa część reklamowanych funkcji). Wszystko już pomontowane, czas na zwrot minął, a mi się już powoli kończą pomysły, jak to naprawić.

Nie znam się zupełnie na tym sprzęcie, stąd zapytam -czy mogę w jakiś sposób podłączyć te kamery do innej aplikacji niż ta oferowana od sprzedawcy (DVS Go)? Nie wymagam zbyt wiele, jedyne co w tej aplikacji działa normalnie, to podgląd na żywo ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#cctv #monitoring #kamery
Pobierz Spooky_Lobster - Mireczki, jestem załamany...

... kupiłem zestaw kamer tego typu
...
źródło: comment_d3xK5rp6NmUVJgvuTDYtaAKxhbq9T8qx.jpg
  • 5
@Or3z: w sensie lokalizacji, to na zewnątrz - łączą się przez WiFi ze skrzynką, odległości to od 7m do 10m+ściany. Sam podgląd jest ok, problem jest z funkcjami typowo odczytującymi, jak wykrywanie ruchu (bez względu na sensitivity), odtwarzaniem jakichkolwiek nagrań itp
@Spooky_Lobster #!$%@? kamery po wifi masz ty rigcz? XD Sadp nic ci nie znajdzie. Soft na telefon to freeip ci to ogarnie.

Co do nagrywania przy ruchu to dawno sie z tym nie spotkałem - nagrywa się obecnie wszystko, dyski tanie, a próba ustawienia nagrywania przy ruchu to zazwyczaj lipa wychodzi.