Wpis z mikrobloga

#patostreamer
#danielmagical
Za nakłanianie do składania fałszywych zeznań jest minimum 6 miesięcy... U tucznika bez szans na wyrok w zawieszeniu
Minimum pół roku pierdla i to nie w tym sanatorium co poprzednio, tylko w zakładzie dla osadzonych ponownie, a więc o większym rygorze.
buhahahahaha #patostreamy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yosemitesam: dlaczego bez szans na zawieszenie? Miał już wyrok w zawieszeniu z tego paragrafu? Bo z tego co wiem miał wyrok za pobicie a poszedł siedzieć jedynie dlatego, że nie wykonywał prac społecznych. Skończcie zgrywać internetowych radców prawnych jak nie macie pojęcia o czym mówicie.
  • Odpowiedz
@imargam_2137: Przecież jak dostanie więcej niż rok, to idzie do pudła z automatu. A nawet jeśli dostanie mniej, to z jego kartoteką żaden sąd nie będzie się nad nim rozczulał - przecież on konsekwentnie do niczego się nie przyznaje. Naprawdę on ma tak świetna opinię i tak dobrze rokuje na resocjalizację, że mu sąd wyrok zawiesi?
  • Odpowiedz
@yosemitesam: Za składanie fałszywych zenań nie idzie się siedzieć, chyba że przy grubej sprawie z paragrafu za głowę, zejdź na ziemie. Sąd będzie się nad nim rozczulał bo z tego paragrafu nie miał nigdy żadnych zarzutów, ludzie za ciężkie pobicia idą z wokandy do domu a jakiś internetowy patus dostanie wyrok z automatu haha i na jakim większym rygorze? Dostanie Nke i będzie siedział z mordercami na zamku? Ile masz
  • Odpowiedz
@imargam_2137: Za składanie fałszywych zeznań jest od 6 miesięcy do 8 lat. Żeby tucznikowi mogli zawiesić, musiałby dostać najniższe możliwe kary - od 6 do 12 miesięcy. Wystarczy, że dostanie 13 miesięcy, a już zawiasów nie może dostać, tylko idzie do pudła. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w widełkach 6 miesięcy - 8 lat, tucznik dostanie mniej niż rok. Cieszę się, ze pomogłem wyjaśnić :)

§ 1. Sąd
  • Odpowiedz
@yosemitesam: To teraz sobie zobacz jakie wyroki zapadają w g---o sprawach jak ktoś złożył fałszywe zeznania, rok na dwa w zawiasach. Myślisz, że Tucznik dostanie 8 lat bo skłamał w sądzie? Szkoda mojego czasu na dalszą dyskusję z kimś kto sąd widział jak leciała Anna Maria Wesołowska. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@imargam_2137: Wystarczy, że dostanie rok i jeden miesiąc i nie będzie możliwe zawieszenie kary. A w przypadku, gdzie dolna granica jest 6 miesięcy, a górna 8 lat, to ten rok bardzo łatwo przekroczyć. Znasz akta sprawy, żeby mieć pewność, ze dostanie poniżej roku?

poza tym, żaden sąd patrząc w jego kartotekę, raczej na zawiasy mu nie pozwoli.
  • Odpowiedz