Aktywne Wpisy
czym się interesujecie?
ziko100 +30
#mecz Dlaczego polska piłka jest c-----a? Bo tacy ludzie selekcjonuja u nas pewnie młodzież w wieku 13-14 lat. Messi za drobny i wolno biega? Panie tu trzeba byczka który umie przepchnąć a nie krasnali ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet nie umi powalczyć o górna piłkę gówniarz chyba mu w domu jeść nie dają. Weź tego sebe 190 cm wzrostu któremu pilka ucieka
Pytanie o sprowadzanie emigrantów zarobkowych też takie z czapy. Ukraińcy sami przyjeżdżają, nie słyszałem o tym, by rząd wysyłał tam jakieś specjalne autobusy.
No i zabawne, bo nigdy nie głosowałem, ani nawet nie zamierzałem głosować na lewicę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #polityka #latarnikwyborczy
@ajuto00: Nei chodzi o fizyczne zwożenie robotników, tylko akcje informacyjne u nich i organizowanie kursów językowych.
Jak to w końcu jest?
@ajuto00: O naukę języka tych, co przyjechali. Tak jak onegdaj w RFN.
@ajuto00: To zależy, które akcje. Podpowiem, że to nie jest przypadek że przyjeżdżają Ukraińcy i Nepalczycy, a nie Białorusini i Birmańczycy.
@ajuto00: a co jest według Ciebie najważniejsze?
możesz zobaczyć ten
@hehenuanek: A za tym to jestem, to dobrze, że się integrują. Ukraińcy przyjeżdżają, bo mają łatwo z wizą, a trudno z pracą u siebie. Nepalczykom, z tego co wiem, sporo rząd pomaga w przyjeździe, tutaj się zgodzę.