Aktywne Wpisy
kilo-bravo +411
miku555 +72
Fenomenem jest dla mnie to, że praktycznie cała polska historia i kultura napisana jest z perspektywy bogatych elit.
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
Jeżeli myślisz o kredycie hipotecznym, nie ma to znaczenia, dopóki nie masz opóźnień i zaległości, czyli negatywnego wyniku.
Jeżeli myślisz o gotówce, ma to znaczenie jeśli chodzi o marżę, więc wpływa też na zdolność.
Jeśli chodzi o kk, dopóki nie masz negatywnej zdolności to jest bez różnicy,
@Nie_znany: O to mi właśnie chodziło, dzięki wielkie za info. Dobrze, że działa to w tak ograniczonym zakresie, a nie jak w USA z nawet nie negatywnym, ale małym FICO score nie mogą wynająć mieszkania, "bo jak oni im nie pożyczają, to czemu ja mam im zaufać?". Mentzen mówił o tym w jednym ze swoich