Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć, czy jeśli mam wyliczoną odpowiednią ilość kalorii do utraty wagi bez specjalnego ruchu, to czy gdy dorzucę do tego większą aktywność mogę wrzucić sobie danego dnia więcej kalorii z posiłków? Czy dalej powinienem trzymać się stałego limitu?

#mikrokoksy #dieta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sk0pc0ny_Balwanek: Nie wprowadzaj w błąd. McDonald jest bardzo kaloryczny np 1 burger + frytki mogą dostarczyć nawet do 1 tysiąca kalorii jednoroazowo! Taka nadwyżka kalori dla osoby która stara się schudnąć jest strzałem w kolano. Wysiłkiem ficzynym można spalać dużo kalori nawet 2 tyś dziennie ale tkanki tłuszczowej która została "wyprodukowana" przez nadwyżkę kalori dużo wcześniej bardzo ciężko spalić. Z reguły przy dobrym wysiłku fizycznym i deficycie kalorycznym można spalać
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeżeli ćwiczysz twój metabolizm będzie szybszy, przez co będziesz miał wyższy BMR, po drugie palisz kalorie podczas treningu, więc teoretycznie tak o ile nie przekroczysz zapotrzebowania. Jednak zamiast zabierać się za to od dupy strony i komplikować sytuację licz wszystkie posiłki i trenuj, sam będziesz widział ile możesz jeść.
  • Odpowiedz