#anonimowemirkowyznania Cześć, czy jeśli mam wyliczoną odpowiednią ilość kalorii do utraty wagi bez specjalnego ruchu, to czy gdy dorzucę do tego większą aktywność mogę wrzucić sobie danego dnia więcej kalorii z posiłków? Czy dalej powinienem trzymać się stałego limitu?
@Sk0pc0ny_Balwanek: Nie wprowadzaj w błąd. McDonald jest bardzo kaloryczny np 1 burger + frytki mogą dostarczyć nawet do 1 tysiąca kalorii jednoroazowo! Taka nadwyżka kalori dla osoby która stara się schudnąć jest strzałem w kolano. Wysiłkiem ficzynym można spalać dużo kalori nawet 2 tyś dziennie ale tkanki tłuszczowej która została "wyprodukowana" przez nadwyżkę kalori dużo wcześniej bardzo ciężko spalić. Z reguły przy dobrym wysiłku fizycznym i deficycie kalorycznym można spalać
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeżeli ćwiczysz twój metabolizm będzie szybszy, przez co będziesz miał wyższy BMR, po drugie palisz kalorie podczas treningu, więc teoretycznie tak o ile nie przekroczysz zapotrzebowania. Jednak zamiast zabierać się za to od dupy strony i komplikować sytuację licz wszystkie posiłki i trenuj, sam będziesz widział ile możesz jeść.
@nexe: traciłem wage przy ponad 6kkcal przy treningach wytrzymalosciowych po kilkanascie godzin dziennie, lekko moglem ze 2x dziennie maka wrzucic a i tak bym tracił.
Cześć, czy jeśli mam wyliczoną odpowiednią ilość kalorii do utraty wagi bez specjalnego ruchu, to czy gdy dorzucę do tego większą aktywność mogę wrzucić sobie danego dnia więcej kalorii z posiłków? Czy dalej powinienem trzymać się stałego limitu?
#mikrokoksy #dieta
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
Komentarz usunięty przez autora