Wpis z mikrobloga

w margolinie na egzaminie na patent, po oddaniu 5 strzałów trzeba sprawdzić komorę i potem co? odłożyć przeładowany (bez noboi)? bo z tego co pamiętam nie powinno się naciskać spustu bo iglica się psuje. jest gdzieś nagranie z egzaminu z pistoletu w internecie?
#bron #pozwolenienabron
  • 8
@Polinik: dzięki

pokazujesz pustą komorę sędziemu

@Polinik: trzymając drugą ręką za zamek w tylnim położeniu, tak? bo nie da się zablokować zamka w tylnim położeniu? jeśli pamiętam (dawno nie strzelałem) to trochę użyć siły bo go utrzymać dłużej w takiej pozycji
@Polinik: dzięki, kiedyś strzelałem z glocka dużo i zawsze na końcu ten suchy strzał trzeba było oddać i weszło mi to w krew i jakoś źle się czuję z przeładowanym (bez naboi) bez oddania strzału i nie byłem pewny czy na pewno tak może być
po oddaniu 5 strzałów trzeba sprawdzić komorę i potem co? odłożyć przeładowany (bez noboi)?

@niech_ktos: ... 5 strzałów ?? ... po oddaniu 5 ładujesz kolejne 5 i strzelasz dalej.. jak już skończysz, krzyczysz - broń do sprawdzenia, trzymasz z otwartą komorą ... podchodzi instruktor i mówi - sprawdzone dziękuję... odkładasz... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@niech_ktos nic nikomu nie pokazywałem.. po skończeniu wyjąłem magazynek, przełożyłem żyłkę przez komorę i lufę, odłożyłem pistolet i krok do tyłu od stanowiska, aby było widać że skończyłem.. I tak czekasz aż wszyscy skończą lub na komendę sędziego. Tak byłem uczony I tak zdałem.