Mirki z #londyn #uk jadę na wyjazd służbowy do Londka i mam pytanie: czy najszybciej z Luton dostanę się na King's Cross pociągiem? Czy bilet na tenże pociąg muszę kupić w kasie na konkretną godzinę odjazdu? #kiciochpyta
@jepanseque: najszybciej i najwygodniej imho pociągiem, choć trzeba podjechać z terminala do stacji busem, tak z 10 minut. Bilet jest typu anytime, więc nie musi być wykorzystany na konkretną godzinę. Musisz kupić bilet na St Pancras, to obok King's Cross, ale formalnie inny dworzec. Na London Bridge są częściej pociągi, stamtąd na King's Cross możesz dojechać metrem Northern Line w jakieś 15 minut, sprawdź, czy nie będzie wygodniej, bo pociągi na
@chemik_kieszyk: @jepanseque: bzdura, pociagi na St Pancrass sa co chwile. Jak bedziesz kupowal bilet to kup od razu z lotniska na St Pancrass z biletem na bus na stacje ( stacja pociagowa jest kilka km od lotniska)
@grzebulevsky: @chemik_kieszyk: @Bionizy: dziękuję. Czyli z lotniska idę na busa (bilet kupuję u kierowcy? Czy gdzieś w budce na lotnisku?) z busa na stacji pociągowej kupuję bilet do St Pancras. Ile czasu muszę przeznaczyć, żeby to ogarnąć przy powrocie i zdążyć na samolot? Godzinę? Półtorej?
@jepanseque: bilet kup w biletomacie na lotnisku, wspólny bilet na busa i pociąg. Możesz kupić w necie i odebrać w biletomacie identyfikując się kartą użytą do płatności. Tak godzinę to myślę minimum.
jadę na wyjazd służbowy do Londka i mam pytanie: czy najszybciej z Luton dostanę się na King's Cross pociągiem? Czy bilet na tenże pociąg muszę kupić w kasie na konkretną godzinę odjazdu? #kiciochpyta