Wpis z mikrobloga

Naukowcy Jonas Anshelm i Martin Hultman z Chalmers odkryli, że seksiści postrzegają aktywizm dotyczący zmian klimatu jako część większego zespołu zmian społecznych - w tym feminizmu - zagrażających ich rozumieniu nowoczesności dominowanej przez tradycyjną męskość. Inne badania pokazują, że amerykańscy mężczyźni uważają ochronę środowiska za kobiecą domenę, więc celowe działanie anty-środowiskowe jest dla nich sposobem na "poczucie się jak facet"

( ͡° ͜ʖ ͡°)
Toksyczne wzorce męskości mają się dobrze. Mam nadzieję jednak że większość jest na tyle pewna siebie że śmieje się z podnoszenia swojej męskości hejtowaniem "babskich" (dlaczego?) rzeczy. Mam nadzieję że nadejdzie dzień w którym konserwatywni mężczyźni poczują się pewnie w swoim ciele

#feminizm #logikaniebieskichpaskow #neuropa #klimat
  • 5
@BaniaGonibanie: zresztą, nie nadużywaj "mądrego" pojęcia fikołka intelektualnego. On ze swojej definicji odnosi się do tłumaczenia i wyciągania wniosków na skutek tego rozumowania, które jest skonstruowane źle i błędnie, na przykład wykorzystuje nieprawdziwe tezy lub wyciąga wnioski typu korelacja więc wynikowości. Tu nie ma żadnego wnioskowania tylko przedstawienie wyniku badań naukowych. Nie mam gdzie zrobić fikołka, bo nic nie udowadniam tylko prezentuje dane