Wpis z mikrobloga

#mbank Visa świat intensive jak to jest ze maja ta kartę wpłaciłem 200 euro w Hiszpanii i pobraliscie mi z konta 1001zl ? Jak to jest do tych darmowych wypłat i przewalutowanie po kursie ? Przy płatnościach kartą ok .. ale wypłata lipa straszna 5 zł za 1 euro ? Zaznaczam że mam najwyższą u was najwyższe możliwe konto i z tego tytułu tez niby są jakieś profity i niższe prowizje #zespolmbanku #mbank
  • 5
  • Odpowiedz
@bluej21, kursy walut karty wielowalutowej Visa Świat Intensive sprawdzisz tutaj: https://www.mbank.pl/indywidualny/karty/karty-debetowe/visa-swiat-intensive/ Pamiętaj, że zanim zatwierdzisz za granicą transakcję na terminalu płatniczym lub w bankomacie, zwróć uwagę, w jakiej walucie wyświetla się kwota transakcji. Jeśli zobaczysz kwotę w złotówkach, oznacza to, że transakcja będzie przeliczona po kursie dostawcy terminalu lub bankomatu, a nie po kursie stosowanym przez Visa. Transakcja rozliczy się po kursie stosowanym przez Visa tylko wtedy, gdy kwota będzie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MichaelT128 poprawka .. jednak to blokada kwoty ... ale poszedłem sprawdzić później na mniejszej kwocie i to samo .. zawsze podaje info o prowizji . A najgorsze ze jak narazie to nie znalazłem innego bankomatu jak euro net :(
  • Odpowiedz