Aktywne Wpisy

lepaq +448
źródło: GTaI6L7WEAAlh09
Pobierz
GeDox +644
Od dziś, co dzień będę wrzucał tego posta. Dopóki nie zostanie przewieziony do polskiego aresztu.
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
źródło: c740f4afdc0172b78b30769afcfbcbf06085eae2f74b8be325c8bca7358fdc4c
Pobierz

#esp32 #elektronika #arduino #led
źródło: comment_9VXBYu6vGh7mCwE0Mos92IZocO4grWzv.jpg
Pobierz@loginek0: jak szukasz czegoś z WS2812 to zapomnij o dużych jasnościach. W pomieszczeniu będzie ci się wydawać, że jest jasno, a jak wyniesiesz na słońce to ledwo będzie coś widać.
Wpisz w aliexpress "outdoor led screen" i zobacz z jakich paneli są robione. Tylko nie pomyl z "indoor", bo te mają mniejszą jasność.
@radekrad: Nie zaobserwowałem. W fabrycznym telebimie mam 12 kabinetów, w każdym po 24 takie moduły jak na zdjęciu. Do sterowania tego użyty jest jakiś FPGA który wyciąga 0x0-512x288 pixeli z sygnału DVI
@zetisdead: Mówisz o czymś takim:
https://pl.aliexpress.com/item/32809348271.html
? Wydaje się to w miarę ok, ale cena zbyt duża (chyba, ze tyle kosztują...) no i pytanie czy to zasilę z baterii. A pozostaje jeszcze kwestia czy da się to w miarę łatwo zaprogramować na esp...
@dktr: dzięki, to spróbuję kiedyś przeglądać swój kod, jak się będę nim bawił. Ale dobrze myślę, że skanowanie 1/4 oznacza, że dioda świeci się przez 1/4 czasu? Po świeci się po
@loginek0: oczywiście, myślę że taka wystarczy
źródło: comment_IOV1ZaBpjCrcFWvrJZkRmb2gKIRzFQY1.jpg
Pobierz@radekrad: nie wiem co to jest "pushowania", ale te panele z telebimów, mają rejestry szeregowo-równoległe z zatrzaskiem, wiec w trakcie wysyłania nowych danych do rejestrów, stare dane mogą być wyświetlane.
Tak wyglądają 2 w akcji podłączone do raspberry.
Można na tym nawet film odtwarzać, choć rozdzielczość marna.
źródło: comment_RlNlH0tcNVwtDgdA6aftWpOXJNvqmbFd.gif
Pobierz