Wpis z mikrobloga

#jdg #leasing #firma #kiciochpyta #b2b #kredyt

Planuję wziąć sprzęt fotograficzny do poszerzenia oferty działalności - koszt około 12 000 zł.

Pojawia się pytanie - jak to ugryźć? Nigdy brałem niczego ani na raty ani w leasing.

Firmę mam od początku roku co rozumiem, że może być trochę za krótko dla banków, sam sprzęt chciałbym finalnie zatrzymać a zarazem zdobyć go z jak najmniejszym wkładem własnym początkowo (wolę zapłacić ostatecznie więcej).

Jakieś rady, uwagi? :)
  • 7
  • Odpowiedz
@suicide_is_painless: myślę że spokojnie znalazłby się leasing, może troche drogi, ale nie byłoby problemu jeśli miałbyś jakiś wkład własny. Ważne w przypadku leasingu aby kupić za niego konkretny sprzęt - jak body i 2 obiektywy, a nie rozdrabniać się na małe rzeczy jak dodatkowe baterie itp, bo tego nikt nie sfinansuje leasingiem :)
  • Odpowiedz
@suicide_is_painless: uderzesz do np. LeaseLink (ogólnie polecam), maja na stronie kalkulator, wiec przed zlozeniem wniosku zobaczysz jakie beda koszy. Pozniej zakladasz u nich konto, skladasz wniosek online, podajesz linka do sklepu ze sprzetem i czekasz na decyzje. Wyszystko online, koszty akceptowalne, ja jestem zadowolony.
  • Odpowiedz
@iighlaq_alhabl: To rozumiałbym jakbym brał 100 000 zł a nie 11 000 :D. Aż tak źle jest?

@KromkaMistrz: Myślisz, że wkład własny przekroczy 10% wartości? Czyli biorąc aparat + obiektyw już nie dobierać statywu i innych popierdółek? :)

@dr0P_database: O! A czy możesz podlinkować kalkulator? Nie wiem czy dobrze trafiłem na stronie :).

Ogółem, lepiej brać w moim przypadku leasing z wykupem własnym, czy sprzęt na
  • Odpowiedz