Aktywne Wpisy
EdgyCaesar97 +38
Ni cholera nie ogarniam młodych ludzi w Polsce..
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
SynGilgamesza +258
Planuję wziąć sprzęt fotograficzny do poszerzenia oferty działalności - koszt około 12 000 zł.
Pojawia się pytanie - jak to ugryźć? Nigdy brałem niczego ani na raty ani w leasing.
Firmę mam od początku roku co rozumiem, że może być trochę za krótko dla banków, sam sprzęt chciałbym finalnie zatrzymać a zarazem zdobyć go z jak najmniejszym wkładem własnym początkowo (wolę zapłacić ostatecznie więcej).
Jakieś rady, uwagi? :)
@KromkaMistrz: Myślisz, że wkład własny przekroczy 10% wartości? Czyli biorąc aparat + obiektyw już nie dobierać statywu i innych popierdółek? :)
@dr0P_database: O! A czy możesz podlinkować kalkulator? Nie wiem czy dobrze trafiłem na stronie :).
Ogółem, lepiej brać w moim przypadku leasing z wykupem własnym, czy sprzęt na