Wpis z mikrobloga

Jak to jest że tyle się gadało jaka drukowanie 3d to będzie rewolucja a jedyne co non stop widzę to jakieś gówniane plastikowe figurki i inny szajs rodem z alibaby?

@HK-Stelle: nie mogę znaleźć obrazka, ale był taki komiks z wywiadem dziennikarza z naukowcem, który oznajmił, że jego preparat spowalnia rozrost komórek rakowych.
  • Odpowiedz
@Vino933: mocno grzej, zaczynaj od 15mm/s, potem jak nabierzesz pewności siebie to przyspiezaj powoli.

U mnie ABS+ od DD.
Ta marchewka to od początku była spisana na straty, "od zawsze" były z nią problemy. A teraz puściłem wydruk bo szkoda wyrzucić całą szpulkę nieprzepracowaną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
przeciętnego użytkownika nie stać na drukarkę SLM na prywatny użytek

@Jednofazowa_kaczka_wskazujaca: kiedyś w mediach był niesamowity szum, że OCH ACH KAŻDY BĘDZIE TWORZYŁ WŁASNE RZECZY W DOMU tylko dlatego, ze zobaczyli, że ktoś wrzucił plik do drukarki i ta zaczęła drukować.
A że to nie jest takie kolorowe to już nieważne, materiał poszedł w świat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: wiesz, zależy od tego kto ma jaki pomysł i jakie zasoby, są ludzie co produkują z tego np. protezy, stojaki na lampy, obudowy, nawet korpusy pojazdów, ale na to trzeba mieć pomysł. Komercyjne drukarki 3d to nie jest jakaś cudowna technologia, ale już z druku metali można tworzyć rzeczy codziennego użytku z nieodstającymi parametrami wytrzymałościowymi co standardowe rzeczy, a nawet pozwala na wykonanie elementów niemożliwych do wykonania na obrabiarkach
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru:
Widzę, że jesteś dumny ze swojego projektu. Ale może wyjaśnisz z czego? Z tego, że drukarki 3d użyłeś do drukowania 3d? Przerost formy nad treścią. Ale przed kolegami będziesz szpanował jakiego to ty (specjalnie z małej litery) masz skila w drukowaniu drukarka 3d. Może byś lepiej wykorzystał Drukarke 3d?"
  • Odpowiedz