Aktywne Wpisy
noipmezc +74
Zbrodnia połaniecka, sprawa połaniecka – to jedna z najbardziej „niesłynnych” zbrodni, jaka miała miejsce w czasach PRL. Człowiek, który sterroryzował okolicę, dopuścił się okrutnego morderstwa. Choć widziało to ponad 30 osób, wszyscy zobowiązali się zachować milczenie.
Gdyby ksiądz, który w wigilijną noc z 24 na 25 grudnia 1976 r. odprawiał pasterkę w kościele Połańcu wiedział, co zaszło na godzinę przed Mszą na szosie wiodącej z Połańca do Zrębin (obecnie powiat staszowski, woj.
Gdyby ksiądz, który w wigilijną noc z 24 na 25 grudnia 1976 r. odprawiał pasterkę w kościele Połańcu wiedział, co zaszło na godzinę przed Mszą na szosie wiodącej z Połańca do Zrębin (obecnie powiat staszowski, woj.
slyszales o tym?
- tak 57.9% (474)
- nie 42.1% (345)
Boshe, gdzie ten Lewy miał oczy?!
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
@juzjuzjuz: A to dobre bo już w latach 80 to stosowali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@juzjuzjuz: A mów tak sobie. 99,9% "postarzania" to zwykła optymalizacja kosztów, produkt z założenia ma wytrzymać określoną ilość czasu, prawda jest taka, że ten czas jest coraz krótszy, ale to zgodnie z oczekiwaniem klientów. Nikt nie potrzebuje telefonu działającego 10 lat, ani klient kupując auto osobowe z salonu nie będzie nim jeździł przez 20 lat.
Ze sprzętu domowego który się popsuł i był przeze mnie naprawiany mogę powiedzieć że ktoś celowo skonstruował poniższe urządzenia aby się popsuły:
- robot kichenny bosh -
@juzjuzjuz: No nie wiem, jakieś 99% klientów uważa, że 10 letni smartfon się do używania nie nadaje. Co innego pralka czy lodówka, ale tu jest wybór czy kupić najtańszą pralkę co pochodzi 2 lata, czy może miele za cenę 5 tych pierwszy. Prosta ekonomia tanio nie da się dobrze,
@Pan_Sarna: To już możliwe, że coś innego. Najgorzej jak ten stary dostał się pomiędzy elementy a pcb, to już była tragedia.