Aktywne Wpisy
olsnienie +10
Dobrało nas w parę, ona lekarka 29lvl, ja kołchoźnik 33lvl. Ona zdjęcia z wakacji, Paryż, Grecja, narty we Włoszech a ja ledwo co wyjechałem na wakacje do Krakowa na 3 dni. Jak to zrobić żeby było między nami jednak fajnie w perspektywie czasu bo rozmawia nam się super ale chyba jest ta różnica klas, którą ona może nie zaakceptować. Czy kobietę może zainteresować mężczyzna co mniej zarabia? Dlaczego to się tak utarło
maikeleleq +78
Jestem na dwóch grupach dla brodatych facetów, ogólnie same grupy spoko lecz niestety są tam też #rozowepaski
Takiego skamlenia o atencję to dawno moje oczy nie widziały, typiary wrzucają swoje zdjęcia (często z dekoltami do pępka) z jakimś durnym opisem czy inną „zabawą” i czekają tylko aż faceci zaczną się do nich ślinić, a stulejarzy słodzących tym laskom jest cała masa
Trochę przykre jest to w jakim świecie teraz żyjemy, szczucie cycem
Takiego skamlenia o atencję to dawno moje oczy nie widziały, typiary wrzucają swoje zdjęcia (często z dekoltami do pępka) z jakimś durnym opisem czy inną „zabawą” i czekają tylko aż faceci zaczną się do nich ślinić, a stulejarzy słodzących tym laskom jest cała masa
Trochę przykre jest to w jakim świecie teraz żyjemy, szczucie cycem
To jedna z najpyszniejszych potraw, jakie w życiu jadłem, serio!
Wietnamczycy rozróżniają mięso na "gorące" i "chłodne". Do "gorących" (rozgrzewających), czyli spożywanych gdy jest zimno należą kurczak i wieprzowina. Do chłodnych należy np. kaczka, którą wzbogaca się "ciepłymi" dodatkami takimi jak imbir.
Ten przepis będzie idealny na gorące dni!
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem #mirkoprzepisypl
Na początku mięso.
Część przepisów które znalazłem, zawierają pierś z kaczki i takie mięso polecam.
Mnie nie udało się kupić piersi, ale udało się nabyć mrożone nogi z kaczki, które wytrybowałem z kości.
O ile smak jest spoko, to nie polecam tego rozwiązania dla osób, które są w gotowaniu początkujące.
Wiecie, trybowanie kaczych nóżek to nie jakaś magiczna umiejętność zarezerwowana dla szefów kuchni z gwiazdkami Michelin, ale wymaga pewnego skilla operowania
Potrzebujemy
- 4 piersi z kaczki, lub 6 wytrybowanych udek.
- 4 łyżki sosu sojowego
- 0.5 l soku pomarańczowego
- 0.2 l mleka kokosowego
- imbir - wielkości 2 kciuków
- czosnek - objętościowo podobnie jak imbir
- 2-3 gniazda anyżu
- pół łyżeczki cynamonu
- 3 łyżki sosu rybnego
- 2-3 gałązki trawy cytrynowej (OK, wiem że ten składnik może być trudno dostępny, poza tym ze względu na sok
Zmiejszamy ogień pod patelnią i wrzucamy pokrojone w cienkie plasterki imbir, czosnek, posiekane ostre papryczki i podsmażamy, aż czosek i imbir puszczą aromaty.
Trawę cytrynową miażdżymy trzonkiem noża i wrzucamy na patelnię.
Dorzucamy anyż, cynamon, dolewamy sos rybny, sok pomarańczony i mleko kokosowe.
Dusimy do miękkości - ok godziny.
2 łyżki mąki kukurydzianej rozrabiamy w zimnej wodzie i dolewamy na patelnię zagęszcząjąc sos.
Podajemy z ryżem, lub jakimś azjatyckim makaronem
Wołam też @cyrk_noca, bo lubi wschodnie klimaty :)