Arrival Pomimo kilku rzeczy, ktorych moglbym sie doczepic film zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie. To ten rodzaj kina, ktory najbardziej lubie - wraz z powoli toczaca sie fabula pojawiaja sie niezrozumiale zawilosci, aby po jednej scenie calkowicie wyklarowac caly film. Po zrozumieniu calosci boli jednak ta przewidywalna koncowka ( ͡°ʖ̯͡°) Polecam kazdemu kto jeszcze nie widzial. #film #filmnawieczor
@BrakPomysluNaNick: Tematyka byla dla mnie bardzo duzym plusem, sam film bedzie raczej kiepski dla osoby, ktora oczekuje wartkiej akcji. Dla mnie byl o tyle dobry, ze zmuszal do myslenia, a tego najczesciej oczekuje po filmach.
@w__w: gdzie tam było myślenie. To się wszystko kupy nie trzymało, połowa filmu to pełen naiwności i banałów wątek polityczny, komunikacja z obcymi potraktowana skrótowo tak, że nie bardzo wiadomo jak się porozumieli (nauka kilku prostych słów a za chwilę nagle gadają sobie na jakieś abstrakcyjne tematy) a końcówka to już obrażanie inteligencji widza. Nigdzie nie napisałem że oczekiwałem wartkiej akcji i jej brak mnie rozczarował.
A tymczasem ( ͡°͜ʖ͡°) Ukraincy nigdy się nie zmienią, bo oni mentalnie są tacy sami jak kacapy. Oba kraje zniszczone przez oligarchów i korupcję. Aj, zapomniałem, że teraz nie można nic pisać złego na Ukrów, tak jak na Żymian. XD
Pomimo kilku rzeczy, ktorych moglbym sie doczepic film zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie. To ten rodzaj kina, ktory najbardziej lubie - wraz z powoli toczaca sie fabula pojawiaja sie niezrozumiale zawilosci, aby po jednej scenie calkowicie wyklarowac caly film. Po zrozumieniu calosci boli jednak ta przewidywalna koncowka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Polecam kazdemu kto jeszcze nie widzial.
#film #filmnawieczor
Nigdzie nie napisałem że oczekiwałem wartkiej akcji i jej brak mnie rozczarował.