Aktywne Wpisy
JanuszKarierowicz +597
Raczej każdy zdrowy na umyśle zgodzi się że winę te zajście ponosi nożownik który najpewniej grubo za to beknie, co nie zmienia faktu że z ofiary również można cisnąć pompę bo zachowała się jak ostatni przygłup xD gość gdyby odpuścił, odszedł, nie prowokował tego odpada z nożem to najpewniej grałby sobie teraz w csa i jadł czipsy i batony, a tak walczy o życie w szpitalu
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
skydancer +345
W mojej opinii jak na standardy kina azjatyckiego do których przywykłem, nieco poniżej przeciętnej. Stricte jeżeli chodzi o wygodę oglądania, to męczyło mnie wręcz nazbyt częste tempo zmiany języków, tj. słuchanie po angielsku, tylko po to, żeby zaraz musieć po angielsku czytać, słysząc koreański, a nieraz i hiszpański. Zamysł może i dobry, jednak w niektórych scenach przekombinowali. Co więcej? Akcja, akcja, i dużo akcji. Jest ona dosyć prostolinijna, bez nagłych zwrotów. Znajdzie się jakiś plot twist tu i ówdzie, jednak nic co wystrzeliwuje z przysłowiowych kapci. Sceny strzelanin/bijatyk oraz efekty specjalne są szczególne o tyle, o ile wydają się wręcz przerysowane. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z odczuciem tak sztucznie wykreowanego napięcia, a momentami wręcz miałem wrażenie przerostu formy nad treścią. Mimo, że to kino akcji, to jednak zabrakło mi pewnej głębii do której jestem przyzwyczajony w kinie azjatyckim, niezależnie od gatunku. Wciąż jednak jest to film bijący na głowę lwią część Hollywood, ale z racji tego, że kocham kino Azjii nie jestem obiektywny. Moja ocena: neutralne 5/10.
Zapraszam to obserwowania tagu : #asiancinematics
[Akcja, Thriller] No Tears for the Dead https://www.imdb.com/title/tt3697566/
#film #kino #kinoazjatyckie #seriale
@gacek21: @Rinn: @panTralalinski: @scriptkitty: @KsiezniczkaMononoke: @Piwniczny_haker: @GARN: @jiyun: @philip_marlowe: @KartonPoMleku: @adableble: @Zdrajca_Narodowy: @Hekken: @Twinkle: @gacek21:
Imo jak na ich standardy to typowe. Za to w porównaniu z Ajeossi tegoż reżysera, wyraźnie widać spadek formy.
@TheAdonaiBouncer: zgadzam się
po genialnym Człowieku Znikąd zasiadłam do tego filmu pełna nadziei a dostałam kupę. Jeden z gorszych przedstawicieli kina akcji z Korei.