Wpis z mikrobloga

@TheNasster: I przykładowo, jesli wpisałbym z błędem czyjeś i nazwisko, to moze być jakiś problem?
Nie wiem jak ma napisane imie i nazwisko w dowodzie moja koleżanka z ukrainy, a juz pol dnie mi głupia nie odpisuje. Boje sie, ze ktos zgarnie tansze bilety
  • Odpowiedz
@lastro: Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby sprawdzali z imienia i nazwiska dowód. Na odcinkach w kraju tylko bilet, a w wyjazdach za granicę tylko sprawdzali czy mam ze sobą dokument w ogóle i to na tyle.
  • Odpowiedz
@lastro: Dlaczego? Ja np. mam bilet tylko na mailu i nie widzę jak miałbyś mi go ukraść, a nawet jeśli byś mi go ukradł i w procesie sprawdzania biletu przed wejściem do autokaru by skaner zasygnalizował, że kod QR już użyty, to wtedy by mnie może sprawdzili z dowodu, na którym moje imię i nazwisko by się zgadzało z tym, do którego przypisany jest bilet ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lastro: Czasem sprawdzą, czasem nie. Zależy od kierowcy. Podobno są miejscami naloty Flixa na autokary i to sprawdzają, jest za to kilkadziesiąt euro kary, ale tylko o tym słyszałem i nie mogę potwierdzić na 100%. Jednak literówka nie powinna być jakimś dużym problemem
  • Odpowiedz
@lastro: literówka nie jest problemem. Na infolinii poprawiamy takie literówki. Jeżeli chodzi o zgodność biletu i dokumentu tożsamości to na trasach krajowych od jakiegoś tygodnia są losowe kontrole. Lepiej żeby sie zgadzało. Na trasach międzynarodowych ZAWSZE miejcie ważne dokumenty. Kierowca nie sprawdzi ważności, ale przy kontroli granicznej was wysadzą i pózniej nie dostaniecie ani grosza. #dobrarada
  • Odpowiedz