Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wstawajzs: ale wtedy to już nie będzie konsola do której wkładam płytę i gram tylko puszka sypiąca błędami i prośbami o doinstalowanie jakichś DirectX'ów
  • Odpowiedz
@lukglo86: Wcale nie, starczy zmodyfikowanny linux na niej lub windows okrojony. Wszystkie takie "konsole" mają takie same bebechy, więc co ma pluć błędami? Nawet byłoby stabilniej. Kontrola chłodzenia, napięć itp. dla zaawansowanych użytkowników.
  • Odpowiedz
  • 0
@wstawajzs: no ale od tego właśnie jest PC gdzie możesz robić prawie wszystko na co masz ochotę, a konsolę wyciagasz z pudła i na wstępie nie instalujesz systemu.
  • Odpowiedz
@lukglo86: Ale ja nie bronie komuś używania systemu z konsolą. Ja chce żeby był otwarty kod tego systemu i można było wgrywać własny sysytem, bo w mojej ocenie zwiększa to żywotność urządzenia. Nawet z customowym systemem nadal wkładałoby się płytkę i grało. Zaletą takich konsol powinna być cena i takie same bebechy.
  • Odpowiedz
  • 1
@wstawajzs: I wtedy zacznie się piracenie, wrzucanie miliona modów i plakanie, że zaczyna mulic bo jeden z drugim tak odpicowal dashboard, że wygląda jak stragan na odpuście
@MichuFlet: chodzi pewnie o to, że np każdy xO (np. X) ma takie same bebechy, a nie ze xO=ps4
  • Odpowiedz
  • 2
Bo widzisz, ps4 a xbox to różnią się tym, że na ps4 możesz sobie gry pożyczać czy sprzedawać. To oficjalna polityka firmy wobec klienta - odróżnia ich to od xboxa, na którym 1 gracz = 1 egzemplarz gry.

@winda_orbitalna Ale bełkot. Xbox pozwalał dzielić bibliotekę gier na wszystkich kontach w obrębie konsoli, na długo przed Sony.
  • Odpowiedz
@manikcs: Bo widzisz, ps4 a xbox to różnią się tym, że na ps4 możesz sobie gry pożyczać czy sprzedawać. To oficjalna polityka firmy wobec klienta - odróżnia ich to od xboxa, na którym 1 gracz = 1 egzemplarz gry. W przypadku gier na pc i na xboxa mamy odwrotną sytuację. Nie wiem jak chcesz przyrównywać kradzież czegoś, to działania zgodne z założeniami twórców danej platformy.

@winda_orbitalna: Wut, może prześpij się
  • Odpowiedz