Wpis z mikrobloga

Bitcoin ma swoich przeciwników i zwolenników. Ludzi, którzy entuzjastycznie patrzą na jego rozwój i tych, którzy z niecierpliwością wyczekują jego upadku. Bez dwóch zdań pierwsza kryptowaluta rozpala umysły i języki na całym świecie. Ostatnio ten efekt dopadł nawet samego prezydenta USA – Donalda Trumpa, który tweetował o Bitcoinie. Jego wypowiedź była dość negatywna i od razu pojawiły się spekulacje, czy prezydent Stanów Zjednoczonych ma w planach zdelegalizowanie kryptowalut. Czy Trump może zablokować rozwój Bitcoina?

https://bithub.pl/opinie/czy-trump-moze-zatrzymac-bitcoina/

#bitcoin #trump #usa
  • 17
  • Odpowiedz
@taksanski_widelec: True, ale to by mocno zaatakowało wszystkie krypto. Natomiast obstawiam, że z czasem będzie to trudniejsza operacja - Bisq, Localbitcoins, pewnie chińczycy będą robić coś innego niż USA ... pozostaje czekać, bo na razie to hipotezy :D
  • Odpowiedz
@fervi: XDDDDDDDDDDDDDDD jesteś piehdolniety prawie tak jak cyberek, nawet słowa o Monero nie napisałem, a ty widzisz tylko mój avatar i to że piszę o ewentualnym (w dodatku mało prawdopodobnym) upadku bitcoina to od razu myślisz jakbym pisał "ALE MONERO PRZETRWA, #!$%@?Ć BITCOINA" XDDDDDDD

Bitcoin lub środek płatniczy wybierz jedno kolego...
  • Odpowiedz
@fervi: w przyszłości to nie wiem, jak w ten czas to wszystko

PS. SPECJALNA ADNOTACJA (DLA LEKKO UPOŚLEDZONYCH):

NIE MONERO NIE JEST W LEPSZEJ POZYCJI, ANI TEŻ INNA KRYPTOWALUTA, WSZYSTKIE BORYKAJĄ SIĘ Z TYMI SAMYMI PROBLEMAMI, KONIEC ADNOTACJI.
  • Odpowiedz
@taksanski_widelec: Oczywiście. W sensie rozumiem do czego pijesz - banki nie mogą funkcjonować na wolnym rynku w tej formie i trzeba je chronić poprzez banowanie krypto. Ale nawet giganci chronieni z czasem tracą ochronę poprzez uwolnienie rynku
  • Odpowiedz
@taksanski_widelec: Bitcoin JEST środkiem płatniczym. Od lat. Oczywiście jest to bardzo niszowy środek płatniczy. Można powątpiewać w to czy Bitcoin (i inne kryptowaluty) wyjdzie ze swojej małej niszy. Może tak, może nie ¯\_(ツ)_/¯ Mimo wątpliwej przyszłości Bitcoin JEST środkiem płatniczym.

@fervi: XDDDDD musisz mieć max 16 lat

Ja mu daje 18-20 ale ile by nie miał to ewidentnie widać młodzieńczy nieogar
  • Odpowiedz
@public_html: przykro mi to mówić ale na razie jest tylko instrumentem inwestycyjnym wysokiego ryzyka (jak i reszta kryptowalut) ¯\_(ツ)_/¯

Środek płatniczy – banknoty i monety nominowane w określonej walucie, które są używane i powszechnie akceptowane przy dokonywaniu płatności na terenie danego państwa.

podatek od kryptowalut płacisz w fiacie, czyli ciężko kryptowalutę nazwać środkiem płatniczym ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@taksanski_widelec: No tak. Tej definicji nie spełnia i nie spełni nigdy, chyba, że @pawlo74 proklamuje Republikę Bitcoina. Ale definicje są różne. Nie chce mi się szukać ale pewnie można znaleźć inną słownikową definicję, którą Bitcoin spełni.
Poza tym to nie matematyka. Definicję można zmienić, tak by nadążała za rzeczywistością.
  • Odpowiedz
@taksanski_widelec: @public_html: Pieniądz a prawny środek płatniczy to dwie różne sprawy. Pieniądzem może być wszystko o ile dwie strony przy wymianie to zaakceptują. Prawny środek płatniczy to wymysł rządowy także to co wszechmocni rządzący powiedzą że jest środkiem płatniczym to będzie( ͡° ͜ʖ ͡°) Bitcoin jest jak najbardziej pieniądzem nie jest za to prawnym środkiem płatniczym. Z tego co pamiętam to btc spełnia nawet
  • Odpowiedz