Aktywne Wpisy
Szarmancki-Los +518
Zawsze jak gram w gierki to robię to jednym schematem, mianowicie być jak najbardziej szlachetny i nie popełniać żadnych przestępstw, o ile to jest niezbędne fabularnie.
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tam dużo maja takich dziwnych rzeczy, np leczenie depresji
Polecam poczytać
Nie lekami, tylko ciężka pracą i jakimiś metodami terapii z początku 20 wieku
Nie lekami, tylko ciężka pracą i jakimiś metodami terapii z początku 20 wieku
To działa? Jeśli nie, to wiadomo dlaczego mają tak dużo samobójców xD
To coś jak u nas, też mamy dużo ludzi z depresją, nerwicami i innymi zaburzeniami, a leczymy tylko objawy i te zaburzenia, a nie przyczyny
Byśmy nie mieli takich przypadków chorób psychicznych, to by trzeba wszystko przemodelowac od podstaw
Czyli przestawić naszą mentalność w społeczeństwie, uczyć pewnych wartości od najmłodszych lat i poprawić edukację w szkole z naciskiem na różne aspekty społeczne, głównie
Wiem, że używają nie zawsze tych samych leków co my, np u nas brany pod grupę dopalaczy etizolam, benzodiazepina taka, u nich jest to używane w psychiatrii naprzemiennie lub jako zamiennik alprazolamu, to bardziej ciekawostka niż jakiś ogólny fakt mówiący o wszystkich ich lekach
Leki może i niekoniecznie są zakazane, ale dostanie tych leków pewnie będzie trudniejsze niż u nas
Uwaga naukowy bełkot mówił o tej
To pokazuje troszkę jak w niektórych sprawach jesteśmy z ograniczeni, eh
Niemniej jednak wydaje mi się, że wszystko co napisałem jest jak najbardziej ok
A ty co myślisz na ten temat? Ciekawi mnie to troszkę zdanie osobki z tamtej strony
System karny w Japonii jest dość surowy a jeśli chodzi o narkotyki nawet bardzo surowy, raczej nikt nie ryzykuje. Areszty i więzienia też są "specyficzne", nawet niedawno był dokument o tym na wykopie.
Wątpię, żeby były jakieś ruchy na rzecz legalizacji lub żeby młodzi myśleli o popieraniu tego. Tam ktoś palący zielone raz na rok byłby postrzegany prawie jak u nas brudny heroinista umierający gdzieś na dworcu. Japonia to w
Dzięki za odpowiedź
@Madridista98: nie kojarzę
@deafpool: to zrujnuje Twöj miesięczny budżet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JohnnySklit: jak wyżej, fine dining
@shichibukaii: wołam