Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z mirasów pracował w schronisku #pttk lub w #tpn ?
Jest ze mną coraz gorzej i myślę żeby zamknąć swoje sprawy i wyjechać w #!$%@?. Rzucił mi się pomysł żeby spakować plecak i ruszyć w Tatry, obchodząc schroniska pytać się czy nie szukają kogokolwiek do pracy za jakiś psi pieniądz oby tylko zaoferowali nocleg i jedzenie. Jakieś zdolności manualne posiadam, obchodzić się z narzędziami jak najbardziej potrafię. Z drugiej nigdy nie pracowałem w gastronomii i to jedyny minus.
Jeśli się teraz zdecyduje, że rzucam wszystko już z początkiem września będę gotów wyjechać gdziekolwiek...

#gory #tatry #pytanie
  • 15
  • Odpowiedz
@Fasol88: W tatrzańskich schroniskach może być kłopot, bo pewnie nie ty jeden chciałbyś wszystko rzucić :) Ostatnio natomiast szukali kogoś na Maciejowej i Jagodnej. Musisz przeglądać strony albo profile schronisk i czasami coś się znajdzie.
  • Odpowiedz
@Fasol88: gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że nie jest to jakaś specjalnie opłacalna praca, podobno dają nocleg i wyżywienie, a pracuje się tydzień lub dwa i potem wolne i schodzisz do Zakopanego. Gdzieś tak kiedyś słyszałem, ile w tym prawdy, nie wiem, nie weryfikowałem.
  • Odpowiedz
@Fasol88: Popatrzyłem artykuły i to jest praca od 6 rano do 20, siedem dni w tygodniu, gdzie nie gdzie szukają jakichś dozorców, za 2000 zł masz umieć wszystko i dopilnować wszystkiego.
Praca marzeń to nie jest, a gór nie zobaczysz mimo, że tam będziesz.
  • Odpowiedz
@Qullion: nie przeszkadza mi to, im więcej roboty tym lepiej, właśnie temu chciałbym w Tatry walić bo tereny znam jak kieszeń więc mogę siedzieć na dupie tam non stop
  • Odpowiedz
@Fasol88 moja różowa pracowała kilka miesięcy w Pieninach. Specyficzna praca, szybko poduczyła się pracy na kuchni i obsługi kasy fiskalnej, oprócz tego w zakresie obowiązków sprzątanie pokoi i łazienek. Płaca minimalna, no ale zakwaterowanie i wyżywienie masz pełne. A że siedzisz dobre pół godziny od jakichkolwiek zabudowań i jeszcze dalej od choćby sklepu to generalnie nie wydajesz ;) praca w trybie dwuzmianowym 8h. Grafiki ustalane na 2 tygodnie lub miesiąc do przodu,
  • Odpowiedz