Mam dość spory problem z telefonem Xiaomi Redmi 3 (zwykły, bez żadnych S itd.)
Problem polega na tym, że nie da się na nim ani zainstalować ani zaktualizować żadnej aplikacji. Gdy wchodzę w Sklep Google, mam błąd: "Wymagane jest uwierzytelnianie. Zaloguj się na swoje konto Google." W sklepie jest wyświetlany mój mail.
Telefon po przywróceniu ustawień fabrycznych działa. Problem pojawia się: - po wyłączeniu i włączeniu telefonu, - po restarcie telefonu, - po naciśnięciu opcji "wyczyść *coś tam*" w powiadomieniach.
Czytałem w necie, że pomóc może wgranie nowego softu, niestety trzeba odblokować bootloader, a podobno to jest płatne.
Znacie jakiś inny sposób na naprawienie problemu? Trochę męczące jest ciągłe przywracanie ustawienia fabrycznych i wgrywanie wszystkie od początku.
niestety trzeba odblokować bootloader, a podobno to jest płatne.
@krykoz: Wcale nie. Musisz aplikować na stronie Xiaomi i po jakimś czasie masz pozwolenie. Jest dosyć dużo poradników na ten temat. Zobacz sobie na stronie miui polska, powinno gdzieś tam być to opisane.
@krykoz: Na moje, jeżeli restart telefonu w jakiś sposób powoduje zapomnienie ustawień to bym szedł w problem sprzętowy i nawet zmiana softu tutaj nic nie zmieni. Ale to tylko moje domysły.
Mam dość spory problem z telefonem Xiaomi Redmi 3 (zwykły, bez żadnych S itd.)
Problem polega na tym, że nie da się na nim ani zainstalować ani zaktualizować żadnej aplikacji.
Gdy wchodzę w Sklep Google, mam błąd: "Wymagane jest uwierzytelnianie. Zaloguj się na swoje konto Google." W sklepie jest wyświetlany mój mail.
Telefon po przywróceniu ustawień fabrycznych działa. Problem pojawia się:
- po wyłączeniu i włączeniu telefonu,
- po restarcie telefonu,
- po naciśnięciu opcji "wyczyść *coś tam*" w powiadomieniach.
Czytałem w necie, że pomóc może wgranie nowego softu, niestety trzeba odblokować bootloader, a podobno to jest płatne.
Znacie jakiś inny sposób na naprawienie problemu? Trochę męczące jest ciągłe przywracanie ustawienia fabrycznych i wgrywanie wszystkie od początku.
@krykoz: Wcale nie. Musisz aplikować na stronie Xiaomi i po jakimś czasie masz pozwolenie. Jest dosyć dużo poradników na ten temat. Zobacz sobie na stronie miui polska, powinno gdzieś tam być to opisane.