Wpis z mikrobloga

#samsung #galaxys8 #pytanie

Siemacie!

Czy można obecnie kupić jakiś sensowny zestaw "szkło + etui"? Lubię etui typu armor. Nie lubię tych książeczek zamykanych. A telefon kupiłem Samsung Galaxy S8 SM-G950F.

Przez te zaokrąglone boki to podobno trudno pożenić szkło i etui, żeby się to kupy trzymało i nie przeszkadzało.

Wołam kolegów @Rikonelli i @Kicker17 z tego wątku:

https://www.wykop.pl/wpis/35136579/niedlugo-bede-zamawial-galaxy-s8-jakie-etui-i-foli/

bo może mają coś do powiedzenia parę miesięcy później. :)
  • 10
  • Odpowiedz
@Jopasz: Zapodaj jakieś konkretniejsze namiary na to z UV. Zauważyłem popularność tego rozwiązania, niemniej o różnych produktach są bardzo różne opinie (skrajne), więc przyda się namiar na jakiś sprawdzony produkt. Pytanie tylko, czy szkło z UV spasuje z jakimś fajnym etui?

@dawid110d: Kurde. Nie mogę się przekonać do wersji bez szkła. :D Ale rozumiem Twoje stanowisko, żeby nie było! :)
  • Odpowiedz
@Zajob_Ze_NieMaKiedy_TaczkiZaladowac: Ogólnie jeszcze dodam, że telefon on tamtego czasu (kiedy napisałem tamten komentarz) spadł mi na kostkę/płytki/panele kilka razy i to cieniutkie etui daje radę do tego stopnia, że na telefonie nie mam ciągle żadnych rys xD A parę razy jebnął nawet ekranem o powierzchnię. Albo mam takie szczęście i ten telefon nie chce się rozwalić gdy jest w moim posiadaniu, albo nie wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Zajob_Ze_NieMaKiedy_TaczkiZaladowac: pytanie czy warto się wykosztować na szybkę? S8 ma gorilla glass 5, jak nie będziesz nosił z kluczami w jednej kieszeni to przez 2-3 lata używania dorobisz się kilku małych rysek. Telefon już ma 2 lata to już nie będzie dużo warte. Też miałem wcześniej folie na starych telefonach, te trafiały w końcu do szuflady z idealnym szkłem, które nic nie było warte.
  • Odpowiedz
@Zajob_Ze_NieMaKiedy_TaczkiZaladowac: Dopiero wbiłem na wypok, mam Tough Armor od Spigena. Rzadko upuszczam telefon, ale jak ze dwa razy się zdarzyło to odbił się tylko gumą, która wystaje nad ekran. Folii ani szkła hartowanego nigdy nie kupowałem. IMO do tego telefonu albo na szkło trzeba wydać min. 100 zł, albo wcale nie zakładać. Ja korzystam z drugiej opcji i po 10 miesiącach widać jedynie parę mikrorysek w sztucznym, mocnym świetle.
  • Odpowiedz