Wpis z mikrobloga

Zainspirowany @hard1 i wycieczką dookoła Tatr pomyślałem, dlaczego by nie zrobić sobie takiej wycieczki w formie pieszej? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Koncepcja zmienia się co chwila, ciężko zgrać wszędzie noclegi na 12-18h drogi szlakowej. Na razie plan, może do realizacji w urlop sierpniowy, jeszcze się zastanawiam. Jedno jest pewne, kolana po tym będą do wymiany ( _)

MAPKA

Najgorzej zanosi się w okolicach Strbskiego Plesa z noclegiem. Na to kompletnie nie mam pomysłu, a hotele za 40e odpadają xD
Jakby ktoś miał info jak wygląda w Chacie Czerwieniec nocleg, byłbym wdzięczny.
#tatry #gory
  • 10
Najgorzej zanosi się w okolicach Strbskiego Plesa z noclegiem. Na to kompletnie nie mam pomysłu, a hotele za 40e odpadają xD

@booolooo: jak dojdziesz do Szczyrbskiego Plesa to zjedź elektriczką do Tatrzańskiej Szczyrby, tam przekimaj za 10e, następnego dnia rano wróć na górę i idź dalej ( ͡ ͜ʖ ͡)
@booolooo: między Start i 3 musisz zejść z Czerwonych Wierchów i do schroniska poginać przez Kościeliską. A potem do 5 przez Przełęcz Iwaniacką i Ornak, tyle że wtedy ominiesz pewnie 5 i wylądujesz na Starorobociańskim Wierchu.

EDIT: zielonym z czerwonych Wierchów zejdziesz do schroniska
@faramka: Dzięki! W sumie podobnie robiłem w jedną majówkę mając nocleg w Nowej Leśnej. 20minut w jedną stronę tylko.

@pilot1123: Tak wiem, to zrobię sobie kółeczko przez Ornak ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiem, ten odcinek to na dobicie sił i morali xD No ale nie ma jak inaczej tego poprowadzić.
@pilot1123: Hmmm, dzięki, też ciekawa trasa i w 100% szlakami xD
Z założeń, ot plan na 5-6 dni po 12-16h wg mapy w zależności od pogody i żeby było kółeczko wokół Tatr. Start i meta raczej w Pl, chciałbym zostawić motocykl w znanym mi miejscu.

Sam nie wiem, czy takie coś do zrobienia, bo się przyzwyczaiłem do jednodniówek na lekko xD
@pilot1123: Koncepcja, jeżeli dojdzie do skutku to się jeszcze z 5 razy zmieni ( ) Początkowo chciałem startować za Zubercem na Siwy Wierch i cisnąć czerwonym szlakiem. Ale problem, bo nie wiem, czy gdzieś tam bezpiecznie zostawię dwa kółka na 6 dni...

Drugi problem, jak ja się spakuje do plecaka 5l na 6 dni?! XDD