Wpis z mikrobloga

Szukam jakiegoś pierwszego samochodu :D
Coś w okolicach max 6k, najlepiej jakiś hatchback, nie kombi ani sedan.
No i fajnie aby był ekonomiczny - najlepiej z gazem - ale nie mułowaty :P
I raczej nie BWM ani Passerati... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Coś sensownego się znajdzie? Za czym się rozglądać w takiej kasie?

#motoryzacja #samochody
  • 36
W moim pierwszym poście nie było krzty złośliwości, dobry rower przyniesie Ci więcej pożytku niż auto za 6k, w które włożysz kolejne 3k w ciągu najbliższych 6 mcy użytkowania, skoro uzbierałeś 6k, dozbieraj do 10-12k i kup sobie golfa 5, 1.9TDI bez DPF, na pewno nie pożałujesz i będziesz cieszył się ładnym i zgrabnym autem z doskonałym silnikiem o całkiem przyzwoitym przyspieszeniu.
@gcki: nie będzie dla mnie problemem kupić inny samochód za np. rok czy dwa lata. Chcę coś taniego, tylko po to, żeby mi tego nie było szkoda jak gdzieś zarysuję czy coś. Dopiero co zdałem egzamin, więc nie mam nie wiadomo jakiego doświadczenia.
@kuba130000 #!$%@? wykopowe jak zwykle. Najlepiej omijaj wszystkie marki. Focus I spoko, tylko najlepiej bena z gazem, nie diesel. Jednak ciężko będzie Ci znaleźć zadbany egzemplarz, bo fakt faktem ta generacja mocno gnije.

Nad Corsą myślałeś?
A no i myślałem jeszcze nad Fordem Focusem hatchback, byłby okej?

@kuba130000: jest spoko jak będzie bez rdzy (co raczej będzie trudne), z diesli to tylko tddi (całkiem spoczko silnik) no i benzyny, + ewentualnie gaz
@kuba130000: Hmm, Astra G ? ale jak nie mułowaty to nie patrz na mniejsze silniki niż 1.8
W tej cenie znajdzie roczniki od 2000 w górę.. auta popularne więc cześci pod dostatkiem, fabryczny ocynk więc ruda ich nie żre zbytnio, całkiem nieźle wypadają też pod względem bezpieczeństwa nawet w stosunku do nowych aut można je porównywać. Jak się uprzesz znajdziesz ze skórką, klimą tempomatem..
Oczywiście mają też swoje bolączki.
Ale uwierz
W moim pierwszym poście nie było krzty złośliwości, dobry rower przyniesie Ci więcej pożytku niż auto za 6k, w które włożysz kolejne 3k w ciągu najbliższych 6 mcy użytkowania, skoro uzbierałeś 6k, dozbieraj do 10-12k i kup sobie golfa 5, 1.9TDI bez DPF, na pewno nie pożałujesz i będziesz cieszył się ładnym i zgrabnym autem z doskonałym silnikiem o całkiem przyzwoitym przyspieszeniu.

@gcki: Rower nigdy nie będzie lepszy auta. Co tu
@r5678: Jasne, rozpadające się rupiecie to dobra inwestycja. Typowe gwiazdorzenie Janusza z komisu. Fordy i Opla są autami awaryjnym.