Wpis z mikrobloga

#weganizm #vegechallenge100
3/10
Bigos, coś tam, coś tam, to nie bigos - mawiają ortodoksi, dlatego dziś z wegańskiego menu proponuję bigos z młodej kapusty, po raz kolejny udowadniając, że tradycyjna polska kuchnia, to kuchnia wegańska :D.
Składniki:
- Młoda kapusta
- Cebula
- Marchew
- Koncentrat/przecier pomidorowy
- Kostka rosołowa
- Ulubione przyprawy do bigosu
- Olej
- Koperek do dekoracji

Przygotowanie:
Zrób bigos z wymienionych składników, wykończ wszystko posiekanym koperkiem i kleksem z keczupu. Zjedz z ulubionym chlebem.

Na dziś to tyle. Do zobaczenia jutro.
dwuwarstwowy - #weganizm #vegechallenge100
3/10
Bigos, coś tam, coś tam, to nie bigos...

źródło: comment_KwD5Gnpix4XkQ60cdPAGguHEk27GyccV.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
@dwuwarstwowy Surówkę z olejem i kostką rosołową od razu bigosem nazywać? Jest mnóstwo produktów, które mają imitować mięso, więc spokojnie można zrobić "prawdziwy" bigos. Jak już chcesz promować wegańskie dania, to zrób coś porządnego ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@GaiusBaltar Są kostki warzywne, lol
@fspolczynnik No wiadomo, że mogłem dać np pieczarki, ale nie miałem, a to seria codzienna, stu odcinkowa, nie Robert Makłowicz raz w tygodniu, więc przepisy są skromne. Dodatkowo chcę pokazać, że przejść na wege można od zaraz bez skomplikowanych składników, typu seitan. Zamów se w necie, taaa. Mam zamiar się rozkręcić, ale na początku wolę trochę potrolować :D Jutro jak się wyrobię będą prawilne burgery
  • Odpowiedz