Wpis z mikrobloga

Mimo 500km dwa weekendy w Tatrach i okolicy. Mega tydzień, kolana prosiły o litość, ale ich nie słuchałem xD
Orla, Babia, Mała Wysoka, Jagnięcy, Pilsko i dwa szczyty KGP - Wysoka i Mogielica. No jednym słowem, aktywnie. A to jeszcze nie był mój letni urlop ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak ktoś myśli, żeby rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady, ale ma za daleko, to polecam okolice Beskidu Wyspowego. Nie spodziewałem się, że może być tak pięknie. Nocleg w przepięknym górskim pensjonacie z pozytywnym właścicielem.

Pic. Z Mogielicy, sporo wież widokowych jest na okolicznych szczytach.
#gory #tatry #beskidy
Pobierz booolooo - Mimo 500km dwa weekendy w Tatrach i okolicy. Mega tydzień, kolana prosiły ...
źródło: comment_OMbYWaxdvvVkfNkIsBtdsAv8H18JIiR3.jpg
  • 8
@booolooo planuje Beskid Wyspowy już od dawna. Jak wygląda oblozenie szlaków na Wyspowym? Słyszałem, że jedyne co można spotkać na trasie to niedzwiadka, bo szlaki Wyspowego słabo uczeszczane. Jak jest w realu?
@_Shine: Na te chwile podchodziłem jedynie po najpopularniejszych szlakach w okolicy. Mogielica z Wyspowego, czy też Gorce. Ludzi mało, kilka, kilkanaście osób przez kilka godzin. Pewnie dałoby się ogarnąć szlaki z typowymi pustkami na szlakach.
@_Shine: A ja dla odmiany powiem, że wcale nie tak mało. Owszem, to nie Tatry, czy Pieniny, ale podczas niemal każdej wycieczki spotykam co najmniej parę osób. Na popularniejszych trasach, te liczby mogą być nawet bliższe kilkudziesięciu.
Info sprawdzone, bo z Krakowa w Wyspowy mam najbliżej, więc jeżdżę naprawdę często.