Wpis z mikrobloga

No siema, jako zadania miałem:

1. Spontaniczna podróż, zakup na dworcu bilet na pierwszy lepszy pociąg i jedź do końca trasy
2. Przygotuj wybrane danie z #kuchniamg78
3. Znajdź na niebie chmurę, która jest do czegoś podobna.

Od momentu zobaczenia swojego zestawu byłem pewien, że wezmę opcję numer 1. Cały czas przekonany byłem, że skoczę gdzieś na wieś, może godzinę drogi od #poznan, ale wczoraj (06.07) stwierdziłem, że w razie co spakuję rzeczy na następny dzień.

Na początku wycieczki zapomniałem portfela, więc wróciłem się i przez to przegapiłem autobus na dworzec - zaczęło się więc od wycieczki Limem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Po dotarciu na dworzec spojrzałem na najbliższe odjazdy, był tam Wolszyn, Krzyż, Przemyśl (ale 10h na stronę było średnią opcją), Gołańcz, Krotoszyn i Wrocław. Chwilę się zastanawiałem czy wybrać się na wycieczki leśne w pobliżu Krzyża, poleżeć nad jeziorem wolsztyńskim czy zrobić dłuższego tripa do #wroclaw.
Wybór padł na to ostatnie, bo miałem ochotę na coś dłuższego (i na południu było o 10 stopni cieplej niż w #poznan ( ͡ ͜ʖ ͡) ). Biegiem do kasy, bo odjazd za kilka minut. Po drodze na peron wstąpiłem do sklepu po batona, żeby nie umrzeć z głodu bez obiadu, a tam na półce leżała ksiązka Emigracja by Malcolm XD, kupiłem bez zawahania i mega polecam.

Siedząc już w pociągu napisałem do kuzynki, która mieszka we Wrocławiu, żeby się spotkać (nie widzieliśmy się kilka lat, więc była to okazja do zobaczenia się). Od razu zaproponowała nocleg i wyjście wieczorem na nowo otwarty beach bar (oprócz tego pomogłem jej i jej narzeczonemu z wieszaniem półek, bo dopiero co się przeprowadzili).

Generalnie trochę pogadaliśmy, popiliśmy, byliśmy na plaży i było mega spoko. Dzięki temu #mirkowyzwanie na pewno powtórzę sobie takie wypady, mega podziękowania dla @FHA96 za organizację!

Przy okazji widziałem, że na pewno 2 z moich proponowanych zadań były na liście!

Więcej zdjęć w komentarzach ( ͡º ͜ʖ͡º)
Uncpy - No siema, jako zadania miałem:

1. Spontaniczna podróż, zakup na dworcu bil...

źródło: comment_u90x0u09GN7NTmSbgfo6Xnp8ARe4feIi.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach