Aktywne Wpisy
WhyGuys +14
Mam pytanie do fajnopolaków. Co wam takiego PiS zrobił? Spełniał obietnice wyborcze, obniżył wiek emerytalny do tego przed Tuska, dał dla rodzin 500+ co jest jakby zwrotem z podatku, a teraz podwyższył do 800+, dał młodym do 26 roku życia niepłacenie podatków, nie wpuszczał imigrantów, nie dal się trzymać UE za mordę, mamy potężne wzmocnione wojsko, że ruskie boja się nawet mrugnąć w nasza stronę. Kompletnie zapomnieliście co #!$%@? pan Donald, ale
SaintWykopek +21
Ten sam motyw wałkowany przez 2 sezony, czyli wszyscy tak bardzo chcą wszystko zmienić, że robią dokładnie to samo, co ich poprzednicy. I to nie nieświadomie, co byłoby w pełni zrozumiałe, ale momentami z perfidną premedytacją. Tak bardzo chcą przerwać pętlę, że aż postanawiają powielać wszystko, co zrobili oni sami z przyszłości.
I żodyn, żodyn nie wpadnie na genialny pomysł, żeby w momencie spotkania z młodszym samym sobą zrobić coś 180 stopni odwrotnego, niż sami pamiętają, że ich starsze wersje zrobiły z nimi, gdy sami byli młodsi. Nie, #!$%@?. Zrobię to samo, powiem to samo do samego siebie co sam od siebie kiedyś usłyszałem, skieruję siebie samego na tą samą drogę. To powinno zmienić wszystko. Because fuck logic.
I teraz 3 sezon, będą uprawiać ten sam schemat, tylko dla odmiany na równoległych wszechświatach. Ja chyba podziękuję...
#dark #serial #seriale #netflix
Ale każdy inaczej interpretuje dzieło ¯_(ツ)_/¯
Np. młody Jonas wraca do przeszłości powstrzymać ojca przed sambójstwem. Potencjalny cel: ojciec się nie zabija. Efekt do osiągnięcia: Mikkel nie znika w jaskini, Jonas nigdy się nie rodzi, koniec pętli.
Młody Jonas daje dupy, nie
Mówię - dopóki nie wiedzieli do końca co jest grane z tymi podróżami w czasie i kto co zrobił, to miało ręce i nogi, bo nie wiedzieli zasadniczo, że powtarzają swoje własne błędy. Ale w 2 sezonie każdy już w zasadzie wiedział co i jak, a w szczególności Jonas, ale WALIĆ TO, i tak
Najlepszy moment miałem jak dowiedziałem się, że ta mała głucha jest matką swojej matki ( ಠ_ಠ)
Druga opcja to taka, że w świecie tej co zabrała Jonasa już go unicestwili i ona mu pomoże.
Raczej nie o to będzie chodziło, by mu w czymś pomóc. Już bardziej obstawiam, że w swoim wszechświecie uwalili w końcu Jonasa i wcale na dobre im to nie wyszło, więc teraz szukają