Aktywne Wpisy
Moseva +217
Szkoda mi chłopaków z Krakowa.
Kierowca zachowywał się głupio na trasie, przykro mi ze nikt ho wystarczająco nie wyedukowal o „bezpiecznej” szybkiej jeździe. Może był uzależniony od adrenaliny. Szkoda ze nikt w porę nim nie potrząsnął, nie zabrał prawka. Biedni są ci trzej pasażerowie, którzy zginęli razem z nim i ich rodziny, które cierpią.
Szkoda mi załogi Titana.
Byli odkrywcami, wizjonerami, może chora i niepotrzebna fantazja, ale nikt z nich nie zasługiwał
Kierowca zachowywał się głupio na trasie, przykro mi ze nikt ho wystarczająco nie wyedukowal o „bezpiecznej” szybkiej jeździe. Może był uzależniony od adrenaliny. Szkoda ze nikt w porę nim nie potrząsnął, nie zabrał prawka. Biedni są ci trzej pasażerowie, którzy zginęli razem z nim i ich rodziny, które cierpią.
Szkoda mi załogi Titana.
Byli odkrywcami, wizjonerami, może chora i niepotrzebna fantazja, ale nikt z nich nie zasługiwał
keppo +57
if view "image.jpeg"
question=co tam?
true=ok!
false=co cie to obchodzi
if view "image.jpeg"
Zależy mi żebyście wytknęli błędy,lub skreślili cały "kod".Dzięki za każdą opinię
#programowanie #programista15k #informatyka #opiniaeksperta
operator porównania zwykle skłąda się z dwóch ==
dlaczego masz 2 razy if?
true i false to możliwe wartości zmiennej typu boolean.
aktualnie nie do końca widać logikę w tym co robisz.
sprawdzasz czy wartość zmiennej question jest true (zakładając, że to literówka i są tam dwa lub trzy znaki równości tj. ===)
następnie do zmiennej question przypisujesz wartość 'co tam?' (co zostanie tylko wykonane jeżeli powyższy warunek to prawda co
np.
if (cośtam == "wynik")
{
answer == true;
}
else
{
answer == false;
}
Tylko do czego później ten boolean skoro wiemy czy cośtam == oczekiwany wynik i
Pytam, bo zaczynając z poziomu "Hello world" można się zniechęcić czekaniem aż umiejętności pozwolą napisać coś, co faktycznie będzie można wykorzystać (a nie tylko uruchomić i zobaczyć że działa).
Moja propozycja - może spróbuj zacząć od jakiegoś taskera (program który np: automatyzuje różne czynności na komputerze) z prostym językiem skryptowym?
Dzięki temu będziesz mógł tworzyć "programy" które już od samego
Czy ja wiem. Jedynie zrozumienie wskaźników może zająć nieco czasu, ale myślę że jest to do ogarnięcia dla każdego.
Na studiach zazwyczaj się od niego zaczyna (ew. od razu C++).