Wpis z mikrobloga

czy codzienne picie kilku zimnych piw to alkoholizm?
dodam, że zauważyłem, że dana osoba normalnie funkcjonuje bez alkoholu i wcale nie musi pić
#ankieta #pijzwykopem

czy codzienne picie kilku zimnych piwek to alkoholizm?

• tak 75.2% (91)
  • nie 24.8% (30)

Oddanych głosów: 121

• 17
  • Odpowiedz
dodam, że zauważyłem, że dana osoba normalnie funkcjonuje bez alkoholu i wcale nie musi pić

@Jestem_Tutaj: Pije codziennie ale zauważyłeś, że nie musi, w jaki sposób na to wpadłeś? Tylko nie mów, że miał przerwę dwa dni. Powiem ta, nie musi być alkoholikiem ale w końcu nim zostanie.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: alkoholizm to jest jak przerywając picie dostajesz ataków i delirki, to że przestaniesz pić i będziesz chciał się napić znowu to nie jest alkoholizm tylko już człowiek tak ma, że rzeczy wywołujące dobre odczucia go przyciągają, do puki niema fizycznych i mocnych psychicznych oznak odstawienia to nie alkoholizm, a to że nie możesz przestać pić nawet jak sobie postanowisz to słaba wola i miętki charakter ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: Jeżeli codziennie odczuwasz potrzebę wypicia tych kilku piw, to niestety coś jest nie tak. Gorzej jak zaniedbujesz obowiązki. Ja sam potrzebuję od czasu do czasu (co tydzień zazwyczaj) dużej dawki alkoholu, by poradzić sobie z codziennymi problemami. Inaczej bym nie dał rady funkcjonować.
  • Odpowiedz