Wpis z mikrobloga

Problem polskiego kontera jest IMO to, że konter poszedł do przodu, a nasi zawodnicy zostali gdzieś z tyłu.
Co przez to rozumiem? Aktualnie gra już nie polega tylko i wyłącznie na strzelaniu z kolegami bo to nie da w dłuższej perspektywie zwycięstwa.

Nie wątpię że nasi mają dobrego aima ale dzisiaj na ścisły top to zdecydowanie za mało.
Chodzi o sportowe cwaniactwo, grę psychologiczną, minimalizację strat, wyważoną ekonomię.

Na takim poziomie jaki jest dzisiaj to detale stanowią o wygranej. Ciężko na chwilę obecną o zauważalną poprawę pamięci mięśniowej czy refleks, ale umiejętności miękkie na pewno da się jeszcze wyciągnąć na wyższy poziom.

Nie ma u naszych ekip efektu zaskoczenia, nieszablonowej rozgrywki, nietypowego boosta czy wallbanga z dupy, a to właśnie te elementy mogą dać te dodatkowe ułamki przewagi.

#csgo
  • 5
@mateosz_inbecki: Po starych filmikach wydaje mi się, że w 2014-2016 to większość turnejów wyglądała tak, że strona terro wbijała na cały bs razem, jeden za drugim i wystarczył tylko jeden gracz po stronie ct żeby zabić ich wszystkich (np. akcja Screama na de_overpass). Nagle wszyscy odkryli że to chyba jednak zły pomysł żeby wbijać na hama razem i cs poszedł w zupełnie inną stronę bardziej taktycznego i drużynowego myślenia. Ale nasi
@Antek999: a ja mam zupełnie odwrotne widzenie dzisiejszego cs na scenie zawodowej.. otóż mam wrażenie, że teraz wygrywają te drużyny, które wchodzą na pewniaka na bs.. nieważne czy na 1 czy 2 tempo, ale szybko, pewnie i na pełnej #!$%@? wchodzą z 2 pozycji we 4, zostaje tylko lurker (swoją drogą, też bardzo ważna pozycja w dzisiejszym cs) i tak się wygrywa.. to samo tyczy się odbijania bs, też zdecydowanie! dlatego
@plu5: No ale widzisz pojawiły się wcześniej przygotowane smoki i właśnie lurker. Wcześniej po prostu bardziej grało się na żywioł moim zdaniem adaptując się do obecnej sytuacji. Ale racja pewność to jest też bardzo ważna rzecz w dzisiejszym CS GO. Ale czy aby na pewno wszystko o czym tutaj mówimy jest w ogóle prawdziwe? Czy Team Liquid jest aby na pewno obecnie top1? Tego niestety nie zweryfikujemy pod żadnym względem bo
@Antek999: trudno się z tym nie zgodzić, major to powinna być taka liga mistrzów ;] czyli mistrzowie lokalni dostają możliwość kwalifikacji w grupach, 2 pierwsze w grupie przechodzą dalej.. no ale idea majorów jest taka, że daje możliwość zakwalifikowania się do głównego turnieju każdemu, nawet drużynie osiedlowych sebków, co w cs grają z nudów popijając piwko ;) i to poniekąd jest spoko i daje szanse zaistnieć drużynom w t1 (np ENCE)