Wpis z mikrobloga

@kospitos261: ale o jaki konkretnie scenariusz pytasz? O sam proces tworzenia? Masz absolutną dowolność, możesz sobie trzymać stronę w folderze synchronizowanym na dropboxie, a jednocześnie możesz tam podpiąć gita i trzymać to na zdalnym repo. Jak masz synchronizowanie na dropboxie to i tak masz wtedy pliki fizycznie na dysku komputera.
  • Odpowiedz
@Rst00: gdzie to powinno leżeć jako archiwum? Myślę nad zrezygnowaniem z dropboxa, bo wszystkie dokumenty mam teraz w Google Docs, a filmy wrzuciłem na Youtube. Zostały mi tak naprawdę jakieś pliki graficzne .psd oraz strony internetowe.

Chciałbym to w końcu uporządkować i stąd pytanie czy wrzucać pojedynczo na prywatne repo gita
  • Odpowiedz
@kospitos261: no to zrób sobie każdy projekt jako osobne repo (pewnie najlepiej prywatne, sprawdź czy github ma darmowe, a jak nie to bitbucket ma) i tyle. Jak pracownik będzie potrzebować plików to sobie zipa pobierze
  • Odpowiedz
@rimyi: czyli generalnie web dev nie trzyma żadnych plików na swoim komputerze, tak? Używa Githuba jako chmury i pobiera to na czym aktualnie pracuje.

Bitbucket darmowy, ale czy lepszy od Githuba? jestem w stanie placic te kilka dolców miesięcznie jeżeli github jest lepszy (a bardziej podoba mi się UI)
  • Odpowiedz
@kospitos261: bo pracujesz na swoim kompie. Nie robisz zmian na live serwerze. Robisz sobie cos lokalnie. Zrobiles cos, wrzucasz zmiany do repozytorium. Na stronie docelowej pobierasz z tego repozytorium tylko zmienione pliki i tyle.
  • Odpowiedz
@kospitos261: Ty nic nie musisz mieć na swoim komputerze lokalnie, pracownik jak będzie chciał coś zmienić w projekcie to go clonuje na swój dysk, wprowadza lokalnie zmiany i wysyła zmiany znowu do gita. Poczytaj o tym jakieś artykuły.
  • Odpowiedz