Aktywne Wpisy
masternodeBTC +319
Wskaż przedmiot/usługę/czynność, która w ostatnim czasie poprawiła na jakiejkolwiek płaszczyźnie w Twoim życiu komfort/bezpieczeństwo/zdrowie/prywatność itp.
Od ponad 3 lat rozmawiamy na tym tagu o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: polecasz rzeczy które udało Ci się wprowadzić do swojego życia z tytułowego pytania a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje w komentarzach rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Podziel się
Od ponad 3 lat rozmawiamy na tym tagu o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: polecasz rzeczy które udało Ci się wprowadzić do swojego życia z tytułowego pytania a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje w komentarzach rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Podziel się
Gomorrah +38
Jak jadę samochodem z moją dziewczyną i ona siedzi i je na miejscu pasażera i za każdym razem mam pełno okruchów na siedzeniu, jak do tego czasu poprostu strzepałem ręką i było git ale wkurza mnie to że zostawia po sobie syf, nie dość że ja wożę to jeszcze jej nie pasuje że zwróciłem jej uwagę dziś i siedziała obrażona całą drogę xD
Czy dobrze zrobiłem że zrobiłem jej awanturę? Bo jakby
Czy dobrze zrobiłem że zrobiłem jej awanturę? Bo jakby
Wszystko można znaleć na cholernej Wiki.
To co świat wie od 17 lat, dla @Moderacja nadal wydaje się być kompletną bzdurą, a kłamstwa obrażające i budujące nienawiść są tolerowane na tej stronie.
#dozwoloneobelginawykopie - ponieważ mamy tu tryb PRZYPUSZCZAJĄCY, nikogo tak naprawdę nie obrażamy ani nie atakujemy.
Zgodnie z wykładnią 4gjd, poniższe jest dozwolone:
Przykład:
A jak dorzucimy jakiś pseudo powód, to już w ogóle nie ma podstaw do usunięcia wpisu ;)
Życzę miłego dnia i zachęcam do obserwowania nowego tagu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #4konserwy #bekazmoderacji #bekazlewactwa #bekazprawakow #moderacjacontent #lgbt
@Nieprzyjazny_Ziemniak: A niby nie jest( ͡° ͜ʖ ͡°)?
Przydałby się jakiś program przymusowego leczenia...
Potrzeba jasnego i przejrzystego regulaminu, a nie pozostawiać ocenę obrazliwosci osobom, które najprawdopodobniej maja jakieś zaburzenia psychiczne (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Tak jak ja nie zrozumiem obrazliwosci wielu różnych słów, tak heteroseksualista nie zrozumie dlaczego imputowanie transowi choroby psychicznej jest dla niego obrazliwe.
A naprawdę wątpię, że mamy multikulturową moderację, żeby jakiś przekrój poglądów
@Nieprzyjazny_Ziemniak: tu chodzi o samo nazewnictwo, że ktoś jest chory psychicznie, czy to prawa/lewak/katol/pisowski troll/trans/fani patostreamow itp, jeśli to by spadało to tak samo powinny zlatywać gorsze określenia i porównania a wtedy na wykopie nie ostałaby się żadna treść
@Nieprzyjazny_Ziemniak: U każdego "próg słowny" jest umiejscowiony gdzie indziej. Jeden obróci w żart nawet najgorszą obelgę a innego do łez doprowadzi małe wbicie szpilki.
Dlatego ja nie usuwałbym niczego, niech każdy pisze co chce. Jak masz z kimś problem to go zablokuj i nie będziesz widzieć co wypisuje, wsio
Co jeżeli taki przeciętniak to przeczyta?
Co jeżeli ktoś słabszy psychiczne to przeczyta (a patrząc po wskaźniku samobójstw, mamy dużo takich osób w kraju i na świecie; szczególnie mężczyzn, którzy stanowią większość tego portalu) i postanowi sobie odebrać życie z tego powodu?
Wmawiać komuś chorobę psychiczną na podstawie kłamstw czy manipulacji, to jest na tym portalu
@Nieprzyjazny_Ziemniak: Kompletnie mnie to nie obchodzi. W innym wypadku zaprzestano by jakiejkolwiek dyskusji w internecie, wszak nie wiadomo czy przypadkiem nie przeczyta jej ktoś nieradzący sobie z krytyką i postanowi się powiesić. Albo np stand upy? A co jeśli tam z tyłu siedzi gość z depresją i żart, który rozbawił całą salę akurat dla niego będzie gwoździem do
To jest clue mojego postu - wykop jest opiniotwórczy i wydaje mi się nie na miejscu pozwalać szerzyć kłamstwa, które uderzają w różne grupy ludzi.
Wchodzi taki normik na wykop, czyta że transy są chore psychiczne i już ma ładnie ułożone w główce, że
@Nieprzyjazny_Ziemniak: Mhmm, porównaj sobie wyniki wyborów z politycznymi preferencjami wykopków.
Przecież to część tego portalu - baity, prowokacje, wyzwiska, sianie politycznej propagandy, wylewanie szamba w patostreamowych tagach itp itd