Wpis z mikrobloga

In December 2002, the British Lord Chancellor's office published a Government Policy Concerning Transsexual People document that categorically states, "What transsexualism is not ... It is not a mental illness."In May 2009, the government of France declared that a transsexual gender identity will no longer be classified as a psychiatric condition, but according to French trans rights organizations, beyond the impact of the announcement itself, nothing changed. Denmark made a similar statement in 2016.

Wszystko można znaleć na cholernej Wiki.
To co świat wie od 17 lat, dla @Moderacja nadal wydaje się być kompletną bzdurą, a kłamstwa obrażające i budujące nienawiść są tolerowane na tej stronie.

#dozwoloneobelginawykopie - ponieważ mamy tu tryb PRZYPUSZCZAJĄCY, nikogo tak naprawdę nie obrażamy ani nie atakujemy.

Zgodnie z wykładnią 4gjd, poniższe jest dozwolone:

można uznać X za zaburzenie psychiczne

Przykład:

można uznać bycie moderatorem na wykopie za zaburzenie psychiczne

A jak dorzucimy jakiś pseudo powód, to już w ogóle nie ma podstaw do usunięcia wpisu ;)

moża uznać bycie księdzem za zaburzenie psychiczne - celibat jest przecież skrajnie nienaturalną postawą dla zdrowego człowieka

Życzę miłego dnia i zachęcam do obserwowania nowego tagu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#neuropa #4konserwy #bekazmoderacji #bekazlewactwa #bekazprawakow #moderacjacontent #lgbt
Nieprzyjazny_Ziemniak - > In December 2002, the British Lord Chancellor's office publ...

źródło: comment_E0pCsrGnz7UL62jOx7e1oO4QbVMtHpOk.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@Poro6niec: to jest też moja motywacja - kto ustala, co obraza a co nie?
Potrzeba jasnego i przejrzystego regulaminu, a nie pozostawiać ocenę obrazliwosci osobom, które najprawdopodobniej maja jakieś zaburzenia psychiczne ( )

Tak jak ja nie zrozumiem obrazliwosci wielu różnych słów, tak heteroseksualista nie zrozumie dlaczego imputowanie transowi choroby psychicznej jest dla niego obrazliwe.

A naprawdę wątpię, że mamy multikulturową moderację, żeby jakiś przekrój poglądów
  • Odpowiedz
imputowanie transowi choroby psychicznej jest dla niego obrazliwe.

@Nieprzyjazny_Ziemniak: tu chodzi o samo nazewnictwo, że ktoś jest chory psychicznie, czy to prawa/lewak/katol/pisowski troll/trans/fani patostreamow itp, jeśli to by spadało to tak samo powinny zlatywać gorsze określenia i porównania a wtedy na wykopie nie ostałaby się żadna treść
  • Odpowiedz
Skąd wiesz, że są "gorsze" rzeczy niż mputowanie komis choroby psychicznej?

@Nieprzyjazny_Ziemniak: U każdego "próg słowny" jest umiejscowiony gdzie indziej. Jeden obróci w żart nawet najgorszą obelgę a innego do łez doprowadzi małe wbicie szpilki.
Dlatego ja nie usuwałbym niczego, niech każdy pisze co chce. Jak masz z kimś problem to go zablokuj i nie będziesz widzieć co wypisuje, wsio
  • Odpowiedz
@Poro6niec: no dobrze, ja i ty się okazuje jesteśmy mocnymi wyjątkami na skalę tego kraju.

Co jeżeli taki przeciętniak to przeczyta?

Co jeżeli ktoś słabszy psychiczne to przeczyta (a patrząc po wskaźniku samobójstw, mamy dużo takich osób w kraju i na świecie; szczególnie mężczyzn, którzy stanowią większość tego portalu) i postanowi sobie odebrać życie z tego powodu?

Wmawiać komuś chorobę psychiczną na podstawie kłamstw czy manipulacji, to jest na tym portalu
  • Odpowiedz
Co jeżeli taki przeciętniak to przeczyta?

Co jeżeli ktoś słabszy psychiczne to przeczyta

@Nieprzyjazny_Ziemniak: Kompletnie mnie to nie obchodzi. W innym wypadku zaprzestano by jakiejkolwiek dyskusji w internecie, wszak nie wiadomo czy przypadkiem nie przeczyta jej ktoś nieradzący sobie z krytyką i postanowi się powiesić. Albo np stand upy? A co jeśli tam z tyłu siedzi gość z depresją i żart, który rozbawił całą salę akurat dla niego będzie gwoździem do
  • Odpowiedz
@Poro6niec: ale tu jest pewna zasadnicza różnica, której nie dostrzegasz - tu się wmawia chorobę całej grupie osób, buduje się bezpodstawną niechęć, opartą o kłamstwa i manipulacje.

To jest clue mojego postu - wykop jest opiniotwórczy i wydaje mi się nie na miejscu pozwalać szerzyć kłamstwa, które uderzają w różne grupy ludzi.
Wchodzi taki normik na wykop, czyta że transy są chore psychiczne i już ma ładnie ułożone w główce, że
  • Odpowiedz
To jest clue mojego postu - wykop jest opiniotwórczy

@Nieprzyjazny_Ziemniak: Mhmm, porównaj sobie wyniki wyborów z politycznymi preferencjami wykopków.

wydaje mi się nie na miejscu pozwalać szerzyć kłamstwa, które uderzają w różne grupy ludzi.

Przecież to część tego portalu - baity, prowokacje, wyzwiska, sianie politycznej propagandy, wylewanie szamba w patostreamowych tagach itp itd
  • Odpowiedz