Wpis z mikrobloga

Byłem niedawno świadkiem jak wychowuje się chłopca na przyszłego beciaka idealnego. Stał sobie taki automat do bujania na monety. Wchodzi na niego jeden chłopiec ok 5-6 lat i czeka na rodziców żeby wrzucili pieniądze. Jednak w międzyczasie podbiega dziecko ok 3 - 4 lata i zaczyna się drzeć ŁEEEE ŁEEEE. Jego rodzice widać, że wykształcenie podstawowe: ona spasiona jak świnia, on chudy jak patyk od tyrania fizycznie na księżniczkę. Dziecko jak widać miało dobre wzorce, bo nauczonw wymuszania płaczem i krzykiem. Więc podchodzą rodzice tego pierwszego chłopca i mówią do syna: "zejdź, chodź, ustąp". Chłopiec spojrzał w dół i posłusznie wykonał prośbę ojca.

Głupota i roszczeniowość znów zwyciężyła.
Rodzice pewnie jeszcze są dumni jaki ich synek jest grzeczny...

Jak myślicie, kto będzie szczęśliwszy? Ten który osiąga zamierzone cele za wszelką cenę czy ten miły i uczynny, ustępujący glupszym?

#przegryw ##!$%@? #feels
LajfIsBjutiful - Byłem niedawno świadkiem jak wychowuje się chłopca na przyszłego bec...

źródło: comment_6IGqpKkyfos6yDESGSGwNhyCUrz6UOaW.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: oczywiście że chłopak który ustąpił, rodzice widać że rozsądni i uczą dziecko że nie warto o błahe rzeczy kopać się z koniem a ponadto że należy ustępować młodszym ;)
Z drugiej strony patrząc na rodziców Ty mi powiedz kto będzie wychowany na beciaka? Syn spaślaków którzy od dziecka wpoją mu złe nawyki czy syn ojca który mówi jak ma być i syn posłusznie wykonuje te polecenia (alfa-ojciec)?
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: oczywiście że ten który osiągnie zamierzone cele. Pierwszemu chłopcu po latach zmieni mu się psycha i mniej w życiu będzie asertywny. Dodatkowo może mieć w taki sposób problemy w szkole/zyciu, bo dziecko jest zbyt grzeczne dla rówieśników, a tamci będą go gnębić bo sobie na to pozwala. Współczuję mu rodziców.
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: z całym szacunkiem #!$%@? wiesz xD z grubasem się będzie konfrontował o plastikowy samochód xD Na dodatek w społeczeństwie jeśli nie ustąpisz płaczącemu dziecku to Ty jesteś postrzegany jako ten zły więc ojciec alfa #!$%@?ł, gg no re
  • Odpowiedz