Wpis z mikrobloga

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/55,114377,11856832,,,,11856920.html

Warsaw FanaticS to bojówka od zadań plastycznych klubu Legia Warszawa - tworzą ogromne patriotyczne murale, specjalnie na wystawę w MSN namalowali graffiti ze sceną walki z Powstania Warszawskiego

Czyli Gazeta Wyborcza w natarciu. Jak z niewielkiej grupki osób zajmującej się tworzeniem graffiti (głównie legalnych prac), zrobić:

«grupę osób działająca z użyciem siły, tworzoną i kierowaną przez jakąś organizację polityczną»

I kto dalej twierdzi, że GW nie jest wrogo nastawiona w stosunku do kibiców?

#truelolcontent #lolcontent
  • 11
@mikolach:

Teraz robią tylko legalne. Poza tym, jeśli ktoś odrestauruje w ten sposób jakąś starą, zaniedbaną ścianę to nie widzę problemu - szczególnie, że ich prace stoją na wysokim poziomie.

Poza tym, GW aspiruje do miana obiektywnej gazety, więc nie powinna umieszczać takich głupkowatych stwierdzeń. Szczególnie, że jak zauważył @marwiec: "bojówka od zadań plastycznych" brzmi po prostu głupio i widać, że słowo "bojówka" zostało zastosowane na siłę.

@gav:

Nie
@RT_NR: na pewno :]

Poza tym, GW aspiruje do miana obiektywnej gazety

Nie aspiruje. Żadne opiniotwórcze czasopismo nie jest obiektywne i nie naciągaj faktów, wtedy, kiedy Ci pasuje. Przecież sam nigdy nie uważałeś GW za obiektywną gazetę. A, że stwierdzenie głupie to się zgadzam, chociaż sama nazwa Warsaw Fanatics też jest idiotyczna.
@mikolach:

Oczywiście, że nie - zawsze miałem takie zdanie o GW.

Dobra może i złego słowa użyłem. GW na pewno chce być uznawana za rzetelną gazetę, nie mniej w takich właśnie sytuacjach wychodzi na jaw fakt, że przypomina Gazetę Polską, tak krytykowaną przez lewicę na wykopie.
@RT_NR: a kto niebędący kibicem ich lubi? Wczoraj pod stadionem widziałem około setkę radiowozów czołg do #!$%@? armatką wodną i armię gliniarzy przebranych za żółwii ninja. Wszystko to nazjeżdzało się z całego województwa, bo na miejscu zabrakło. To jest patologia a nie sport. Oni na piłcę nożnej jedynie opierają swój własny sport - #!$%@? się nawzajem.
@karolburza:

Wczoraj pod stadionem widziałem około setkę radiowozów czołg do #!$%@? armatką wodną i armię gliniarzy przebranych za żółwii ninja. Wszystko to nazjeżdzało się z całego województwa, bo na miejscu zabrakło. To jest patologia a nie sport. Oni na piłcę nożnej jedynie opierają swój własny sport - #!$%@? się nawzajem.

A doszło do czegoś?
@karolburza: a było to potrzebne, czy tylko widzimisię wojewody plus komendanta wojewódzkiego? Jak na koncercie widzisz ochronę to też płaczesz że publika przyszła sie #!$%@?ć a nie słuchać muzyki? co za ludzie betony.