Wpis z mikrobloga

Wyszło, że chyba się nie znam, więc proszę o racjonalne wytłumaczenie dlaczego nisza=TAK, a masówka=NIE :D Oraz argumenty za i przeciw, proszę o merytorykę i spokojną oraz kulturalną dyskusję.

#perfumy
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whiteglove: Ja w ogóle nie stosuję perfum, bo jestem za biedny. Niech się ludzie cieszą, że stosuję dezodorant. Raz dostałem w prezencie wodę perfumowaną str8 to jej użyłem, koleżanka mi powiedziała, że pachnę niedopukanym detergentem…

Dla mnie ludzie, którzy używają perfum idąc do kina, teatru itp. nie mają rigczu. Później te wszystkie zapachy się mieszają i idzie ześwirować.
  • Odpowiedz
@whiteglove: Wyszło że nie masz argumentów i wyśmiewasz jak czegoś nie rozumiesz.

Ostatni raz powtórzę:

Nisza - Tak, jak szukasz jakości, oryginalności, jesteś perfumowym świrem.
Designerskie - TAK, jak jesteś człowiekiem co chce
  • Odpowiedz
@whiteglove: za bardzo nam się kolega @SnoobDuog podpalił w dyskusji, ale w jakimś tam stopniu rozumiem jego argumentacje (pomijając zwroty o "uchylonych szparkach ( ͡º ͜ʖ͡º) ).
Tak, też nie lubię czuć tych samych zapachów w kółko, ale nie każdy wkręcony jest w temat zapachów i ma jedną, dwie pozycje, z których korzysta. W dupie ma nisze, a nawet pewnie o niej nie słyszał.
  • Odpowiedz
@SnoobDuog: Nie wyśmiewam używania perfum, lubię zapach dobrych perfum. Co najwyżej wyśmiewam perfumy jako zainteresowanie (był też taki temat poruszany na wykopie). Natomiast jak ktoś wie, że idzie w miejsce gdzie będzie duże zagęszczenie ludzi na metr kwadratowy i ogólnie dużo ludzi w zamkniętej przestrzeni to wg mnie nie powinien używać perfum lub użyć ich bardzo skąpo.

@Qtavon: Dla mnie tamta woda perfumowana pachniała spoko. Nie doszukuj się
  • Odpowiedz
@niemalipy881: W zasadzie to "masówką" nazywam wymienione zapachy bo akurat to marketingowcom pykło, pewnie bardziej jak Dior czy innym w reklamach. Więc chodzi mi tylko o zapachy które nosi nie setki a miliony. Noszenie takich ultra popularnych jest ok jak masz to gdzieś i w ogóle masz perfumy gdzieś i swój styl też gdzieś.
  • Odpowiedz
@niemalipy881:
Jeszcze tylko słowem wyjaśnienia niszy:
Nisza rzadko kiedy jest męczącą dziwną wariacją jak niektóre zapachy np. Etat Libre d'Orange
W większości nisza, to większa jakość składników, za którą musi iść cena.
Już gdzieś pisałem że wiele nut naturalnych jest kilkanaście razy droższych od ceny złota na rynku.
W mainstreamie korzysta się do bólu z odpowiedników syntetycznych, co też czyni się oczywiście w niszy, ale w mniejszych proporcjach, przez to
  • Odpowiedz
  • 5
@SnoobDuog czemu uparcie powtarzasz, że używanie popularnych zapachów to brak własnego stylu? I które są według ciebie popularne? Proszę, wymień mi 5 według ciebie bardzo popularnych damskich perfum, którymi według ciebie pachnie co druga laska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@whiteglove: normalni ludzie nie mają z tym problemu i noszą zapachy, które im się podobają. Jakieś podziały w stylu: nisza, mainstream, masówka interesują/emocjonują tylko perfumowych świrów.
  • Odpowiedz
  • 4
@niemalipy881 dla mnie nisza którą poznałam to dziwne, brzydkie zapachy, które są właśnie napompowane, bo są takie "inne", bo to właśnie ta "nisza", bo się tak wyróżniają z tłumu. Co nie zmienia faktu, że po prostu większość z nich jest brzydka i to nie jest tylko moje zdanie. Król jest nagi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pewnie kolega pasjonat zaraz napisze, że nie doceniam dobrych zapachów bo lubię
  • Odpowiedz
@whiteglove: No ale widzisz w tym logikę ? serio pytam. Czy noszenie ultra popularnej masówki jak opium, czy założenie np.(wyimaginowanej) sukienki którą promuje Chodakowska/ Lewandowska i sztab youtuberów, czyni Cie kimś z własnym gustem, kimś oryginalnym, wyjątkowym ? Tu nie chodzi o pozerstwo, tylko prostą logikę. Czy noszenie dokładnie tego samego co największa masa ludzka nie jest brakiem gustu ? Może jednak ja czegoś nie rozumiem.
  • Odpowiedz
  • 1
@SnoobDuog no ale czekaj, na razie rozumiem, że według ciebie wszystko co sprzedaje Sephora i Douglas to masówka i ten, kto to kupuje nie ma swojego stylu i jest podatny na to, co mu powiedzą influencerzy, tak?
  • Odpowiedz
@whiteglove: Nie nie rozumiesz, na samym początku napisałem. Masówka to tylko kilka zapachów które pykło marketingowcom, a wszystko co sprzedaje sephora i douglas to zapachy tzw. designerskie.
  • Odpowiedz
  • 1
@SnoobDuog eee aha
No to czekam dalej aż wymienisz zapachy, które są według ciebie teraz bardzo popularne i używanie ich równa się z brakiem gustu i oryginalności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz