Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@odidouo1: to spróbuj, bardzo polecam, te szpady nie są już takie drogie jak kiedyś, a mięso się utrzyma temperaturę to jest wybitne
  • Odpowiedz
@synbozy777: @le1t00: Pieczonki/prażonki, zajebiste danie - ale do wykonania potrzebujesz kocioł+ognisko (da się zrobić w kuchni w garnku ale smak nie ten), bardzo proste do przygotowania, układasz warstwami pokrojone w w plasterki: ziemniaki/inne warzywa (burak czy marchewka)/mięso(boczek/kiełbasa)i znowu ziemniaki/mięso, itd. warto dodać trochę słoniny na górę żeby "natłuścić", od góry na sam koniec liście kapusty, zamykasz kocioł i dajesz do ogniska (ogień naokoło kotła, nie pod) na ok 40 min,
  • Odpowiedz
@le1t00: Z małym może być problem faktycznie, wszystkie które widziałem to na 4 os min. Ale możesz spróbować zrobić w garnku na kuchence, tylko zamiast kapusty użyj sreberka - przykryj danie tak żeby troszkę sreberko wychodziło poza obrys garnka i przykryj pokrywką, jak ziemniaki będą odpowiednio miękkie to można jeść.
  • Odpowiedz
@le1t00: Ustaw sobie go na cegłach (najlepiej połówkach, tak żeby ta podpora zawierała jak najmniej miejsca - nie wrzucaj do ognia bezpośrednio bo Ci się spali, generalnie kociołki które są do prażonek mają ok kilkunatocentymetrową wysokość nóżek, celuj w podobną konstrukcję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz