Wpis z mikrobloga

ale czytałem, że ma dużo bugów

@Bonwerkz: To zdanie miałoby sens, gdyby był listopad 2014 r. Enhanced Edition dwójeczki jest na rynku prawie 5 lat. Ostatnio grałem w tę wersję dawno, ponad 2 lata temu i bugów nie uświadczyłem (ale wówczas istniał jeszcze problem ze spolszczeniem, bo trzeba je było ręcznie wgrywać).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bonwerkz: za bardzo nie mam do czego porównać, właśnie odbiłem twierdzę z rąk trolli i złożyłem buzdygan z części, wersja 2,5 na tak wielki changelog że wątpię żeby były bugi i jest spolszczona, polecam
  • Odpowiedz
@Bonwerkz: Kup na GOG i sprawdź sam. W zestawie dostajesz też wersję klasyczną (non-enhanced), więc jak Cię odrzucą wprowadzone przez Beamdog zmiany (a jest ich kilka) lub ewentualne błędy, to sobie zainstalujesz wersję standard :-)
  • Odpowiedz
@Slomek: Są nowe NPC, ale prócz tego wrzucili kilka klas, podras i kitów z BG2 (m.in. barbarzyńcę, mnicha i kensai), co zepsuło mocno balans: z jednej strony przy umiejętnym wykorzystaniu dwuklasowości tworzysz przekozaka nie do zatrzymania, z drugiej możesz utknąć z klasą, która nie rozwinie w pełni skrzydeł ze względu na limit poziomów w grze (w BG2, nawet jak tworzyłeś nową postać, to zaczynałeś od tego limitu właśnie). Pewnym zmianom uległ
  • Odpowiedz